Hirdetés
Archivum

Értékes és tanulságos gondolatok Aleksandra Crvendakic-tól:

:

Hirdetés

A hétvégén hirdette ki olimpiai utazó keretét a szerb válogatott, melybe bekerült Aleksandra Crvendakic is. A szerb U20-as válogatott és az UNIQA Sopron fiatal tehetségével még a portugáliai korosztályos Európa-bajnokság alatt készített egy riportot a FIBA honlapja.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Crvendakic-ra – bár akkor még nem hirdetett keretet Marina Maljkovic -, már úgy tekintettek a FIBA szakírói, mint aki az olimpiai torna egyik legfiatalabb játékosa lehet. „Óriási megtiszteltetés a hazádat képviselni az olimpián. Nagy dolog a szerb kosárlabdának, hogy azon kevés nemzet közé tartozunk, akiknek mindkét csapatuk a nõi és a férfi is ott lesz az olimpián.” – kezdte Crvendakic, akit arról is kérdeztek, hogy mi a titka az ennyire fiatalon jött sikernek. „Annyit edzek, amennyit csak tudok. Ahogy az edzõk szokták mondani, 10% a tehetség, a többi a kemény munka eredménye. Emellett hinned kell magadban. Tisztában kell lenned azzal, hogy mi a célod és mindent meg kell tenni azért, hogy megvédd az álmaidat.” – összegzett a szerbek tehetsége.

Az Euroligáról is kérdezték Crvendakicot, hiszen nem csak mi emeltük ki a szerkesztõségi összefoglalónkban, hogy a tavalyi U20-as Eb-hez képest is érettebben játszott és ebben biztosan nagy szerepe van a nemzetközi meccseknek. „A tavalyi Euroliga szezonunk nem volt a legjobb, de egy fiatal és tehetséges csapat vagyunk és ezek a mérkõzések minden fiatal játékosnak sokat jelentettek. Az Euroligában lehetõség van a legjobb európai játékosok ellen játszani és megtapasztalni, hogy mennyit kell még dolgozni azon szint eléréséhez. Az Euroligában folyamatosan emlékeztetnek arra a legjobb játékosok, hogy keményen kell dolgozni nap, mint nap, ha olyan akarsz lenni, mint õk.”

Az interjú még a szerb U20-as válogatott Franciaország elleni negyeddöntõje elõtt készült. A csapat jó szereplésével kapcsolatban Crvendakic elsõsorban az egységrõl beszélt. Ez hagyományosan jó a szerbeknél, de elmondása szerint: erre még idén rátettek egy lapáttal. Késõbb kiderült, hogy Szerbia mélyebb kerettel rendelkezõ erõsebb csapatokat megelõzve végül a 4. helyen zárt a tornán.

Hirdetés