Hirdetés
3x3

Értékes ezüstérem Belgrádban

Lengyelország - Magyarország "1" 19-11

3x3-as nemzetközi torna, Belgrád - döntő
Belgrád, Dynamic Sport & Health Club

A magyar válogatott pontszerzői: Böröndy Vivi 4, Hegedűs Janka 4, Papp Dia 3

:

Hirdetés

A belgrádi 3×3-as nemzetközi torna döntőjében a Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi alkotta magyar válogatott 19-11-es vereséget szenvedett Lengyelországtól. Rangos mezőnyben szerzett értékes második helyet csapatunk.

A két csapat a csoportkör nyitányán találkozott. Akkor 17-9-es sikert arattak a mieink. Azóta azonban mindkét gárda lejátszott három mérkőzést, így abból az elsőből messzemenő következtetést nem lehetett levonni.

A lengyelek kezdtek jobban a döntőben. Az első játékmegszakításig 6-0-s előnyre tett szert riválisunk. Visszatérve a pályára, Papp Dia két találata törte meg a mieink kosárcsendjét. Betalált Böröndy Vivi és Hegedűs Janka is, így 7-5-re felzárkózott válogatottunk. Kiválóan védekezett a mérkőzés középső szakaszában a magyar együttes. Három perc alatt mindössze két pontot engedélyeztünk riválisunknak. A második játékmegszakításhoz – kevesebb, mint négy perccel a finálé vége előtt –  8-5-ös állásról érkeztek a felek.

A folytatásban a lengyelek találtak be először. Rögtön egy 1+1-es helyzetet kialakítva, amivel 10-6-ra módosították az állást. Hegedűs Janka két találatával szépített válogatottunk. 10-8-nál ismét mindössze egy támadásnyi különbség választotta el a feleket. Az utolsó három percbe érve egy pontos lengyel távoli dobásba faultoltunk bele. A ráadás büntető kimaradt, de így is 12-8-ra elszakadt riválisunk.

Az utolsó két percbe fordulva Böröndy Vivi duplájával 12-10-nél újra felcsillant a remény. Erre azonban azonnal válaszoltak a lengyelek. Hegedűs Janka egy remek centerjáték után az utolsó percben 13-11-nél még felhozta egy támadásnyi különbségre a mieinket. A hajrában azonban már faultolni kellett. Nem hibáztak büntetőt a lengyelek, akik az utolsó másodpercben az óra lepörgetése közben még egy duplát is értékesítettek. Így alakult ki a 19-11-es végeredmény.

A magyar válogatott a hétvégén nagyot küzdött. Szépen formálódik újjáalakuló válogatottunk játéka. Fontos győzelmeket arattak a belgrádi tornán a mieink és végig versenyképes formát mutatva zárt értékes második helyen válogatottunk.

Hirdetés