Hirdetés
Utánpótlás

Értékes második helyet szerzett a Bajnokok Tornáján az U16-os magyar válogatott:

:

Hirdetés

A X. Bajnokok Tornája döntőjében az U16-os válogatottunk 68-54-es vereséget szenvedett a Segle XXI együttese ellen. Így tehát Czirják Szilvia alakulata az értékes második helyen zárta a tornát, míg a másik magyar gárda, a Darazsak Sportakadémia a negyedik helyen végzett. A bronzmérkőzésről készített beszámolónk IDE KATTINTVA olvasható.

Bombaerősen kezdte a magyar válogatott a torna döntőjét. Három perc elteltével már 7-0-át regisztrálhattunk Czirják Szilvia együttese javára, amikor a Segle is elkezdte gyártani a pontokat. Nemzetünk csapata azonban egy darabig még nagyon szépen tartotta magát, majd 12-12-én kiegyenlített az ellenfél, végül pedig meg is fordította a mérkőzést. Az első negyed hajráját Josepovits Kingáék végül azonban egy hasonló hajrával zárták, mint amilyennel magát az összecsapást indították, így pedig a második felvonás 13-16-ról folytatódhatott. Három pont volt ekkor tehát Magyarország javára, a második játékrészben azonban fordult a kocka. A találkozó továbbra is rendkívül kiélezetten alakult, a negyedet végén viszont a spanyolok örülhettek, ugyanis nemcsak, hogy ledolgozták a három pontos hátrányukat, de két ponttal át is vették a vezetést. A csapatok tehát 32-30-ról fordulhattak.

A nagyszünet után már viszont a Segle kezdett jobban. Lányaink játéka mind védekezésben, mind pedig támadásban akadozott, amit az ellenfél maximálisan kihasznált. 7-0 után már a tíz ponthoz közeledett a differencia, amikor Csaplár-Nagy kosarával szépített a magyar válogatott. Együttesünk ezután is próbált kapaszkodni, a Segle azonban magabiztos játékkal kontrollálta a mérkőzés alakulását. Egy 13-6-os harmadik negyed után végül kilenc pontos vendég előnnyel vehette kezdetét a mérkőzés záró szakasza. Az utolsó tíz perc elején a különbség tíz pont fölé szökött, a meccs azonban közel sem volt megnyerve. Hatalmasat küzdöttek Czirják Szilvia tanítványa, foggal-körömmel harcoltak a pályán, megnehezítve a Segle dolgát. A spanyol gárda azonban a korosztályhoz képest is rutinosan kosárlabdázott, ami végül egy magabiztos, 68-54-es győzelmet eredményezett számukra.

Segle XXI – Magyarország U16 68-54 (13-16, 19-14, 13-6, 23-18)
Online statisztika

U16 Leány Bajnokok Tornája – döntő
Sopron, Novomatic Aréna

Magyarország U16: Ocsenás 8/3, Rigó 6, Kecsmárik 12, Josepovits 12, Csaplár-Nagy 8. Csere: Tatai 2, Biczó -, Puskás 1, Varga -, Babay-Bognár -, Dinnyés 5/3, Babovic -.

Hirdetés