Hirdetés
3x3

Értékes ranglista pontokat gyűjtött Franciaországban válogatottunk az elődöntőig menetelve

Németország - Magyarország 18-7

FIBA 3x3 Women's Series
Poitiers

Németország: Sonja Greinacher 6, Luana Rodefeld 5, Alexandra Wilke 4, Svenja Brunckhorst 3.

Magyarország: Papp Dia 4, Kányási Veronika 3, Böröndy Vivi, Hegedűs Janka.

Hirdetés

A franciaországi Poitiers városában zajló FIBA 3×3 Women’s Series torna elődöntőjében a magyar válogatott 18-7-re alulmaradt Németországgal szemben. Csapatunk így nem jutott a fináléba, de ezzel az elődöntős szerepléssel is rendkívül értékes világranglista pontokat gyűjtöttek a remekül küzdő magyar lányok.

A negyeddöntőben a magyar válogatott 21-15-re verte Svájcot, míg Németország 21-17-re Törökországot.

Pontszegény játék jellemezte az első perceket. A németek gyorsan 2-0-s előnybe kerültek, de ezt követően közel két percig egyik gárda sem talált be. A mieink első pontjait Kányási Veronika duplája jelentette, amivel 2-2-nél egyenlítettünk. Az első megszakítás is erről az állásról érkezett el. Visszatérve a pályára a németek találtak be először, de Papp Dia duplájával 4-3-nál vezettünk az összecsapáson.

Továbbra is igen pontszegény mederben haladt az elődöntő. Mindkét oldalon több ziccer kimaradt. A mérkőzés feléhez érkezve 5-4-re fordítottak a németek. Ezt követően pedig egy gyors és szerencsés találattal már 6-4-re vezetett riválisunk. Faultok tették töredezetté a játékot a találkozó középső szakaszában. Eközben viszont fokozatosan növelte előnyét a német gárda. A második megszakításhoz érkezve egy faultos találat után már 8-4 állt az eredményjelzőn. Visszatérve a pályára a ráadás büntető is célt ért, amivel 9-4-re módosult az állás.

A németek lendületben maradtak, egy duplával 11-4-re szakadtak el. Válogatottunk kosárcsendjét Papp Dia sikeres távoli kísérlete törte meg. 11-6-nál volt lehetőség még közelebb kerülni. A kísérleteink azonban rendre lejöttek a gyűrűről. Az utolsó két percbe fordulva a rutinos német csapat tovább növelte előnyét. Fél perccel a vége előtt 16-6-nál már 10 pont választotta el a feleket. Ezt követően egy palánkos dupla is célt ért riválisunktól. A 18-7-es végeredményt a dudaszó pillanatában Kányási Veronika állította be.

Az elődöntős szereplés rendkívül sokat érhet a jövő szempontjából. Versenyképességét tekintve pedig válogatottunk olyan erőt mutatott, amire lehet építeni a folytatásban.

Hirdetés