Hirdetés
Magyarország

Értékes tapasztalatokat adó szoros mérkőzés Görögországban

Görögország - Magyarország 73-70 (14-21, 16-18, 24-16, 19-15)

Felkészülési mérkőzés
Görögország, Athén

Görögország: Pavlopoulou 9/3, Sotiriou 11/6, Louka 5, Spanou 14, Christinaki 17. Csere: Christinaki 2, Fouraki, Chatzileonti 5, Anastasopoulou 3/3, Grigoropoulou 1, Tsineke 6, Panousi.

Magyarország: Aho 2, Gereben 5/3, Weninger 11/9, Mérész 4, Kiss 16. Csere: Kányási 11, Czukor 9/3, Varga 2, Wentzel 2, Tóth 3, Kiss 5, Bernáth.

Hirdetés

Megkezdte Görögországban felkészülési mérkőzéseit sorát a magyar válogatott. A házigazda elleni első találkozón szoros végjátékban 73-70-re maradtak alul a mieink. Fiatal csapatunk nagy kedvvel játszott, 11 ponttal is vezetett és rendkívül értékes tapasztalatokat gyűjthetett.

Kiss Virág és Artemis Spanou kosárváltásával indult a találkozó, majd következett Aho Nina és Katerina Sotiriou egy-egy duplája. Eredményes támadójátékot bemutatva fej-fej mellett haladtak a csapatok. Öt perc játékot követően 10-10 állt az eredményjelzőn. A két gárda között 14-14-ig nem alakult ki nagy különbség. Az első szakasz hajrájában betalált Gereben Lívia, már a 10. pontját szerezte Kiss Virág, majd az utolsó másodpercekben Czukor Dalma triplát értékesített és így 21-14-re módosította válogatottunk az eredményt.

Az első negyed végjátékának 7-0-s futását folytatva a második szakasz első két találat is a magyar csapat szerezte. Ezek Kányási Veronika és Kiss Virág nevéhez fűződtek. A legnagyobb előnyünk 11 pont volt, de 25-14 után egy 13-2-es futással 27-27-nél egyenlítettek a hazaiak. Felkészülési mérkőzésnek megfelelően mindkét szakmai stáb bő rotációt alkalmazott és már az első 20 percben minden nevezett játékos pályára került. A nagyszünethez közeledve ismét a magyar válogatott fölénye rajzolódott ki, melynek köszönhetően 39-28-ra elszakadtunk. A félidőt végül két görög büntető zárta, de így is 39-30-as előnyben voltunk.

Fotó: Basket.gr

Nagy kedvvel, motiváltan játszó válogatottunknál már 10 pontszerzőt regisztrálhattunk az első 20 percet követően. A harmadik negyedet Katerina Sotiriou és Gereben Lívia hárompontosa vezette fel. A játékrész első felében a hazaiak kaptak el egy jobb sorozatot és 46-46-nál egyenlítettek. Kányási Veronika sikeres távoli dobásával azonban ismét előnybe került a magyar válogatott. Ezt az előnyt pedig Kiss Angelika duplája meg is erősítette. A harmadik negyed végjátékához érkezve 55-49-re elléptek Székely Norbert tanítványai. A hajrában azonban öt pontot lefaragtak a hátrányukból a hazaiak, így végül 55-54-ről vonultak a csapatok a kisebb szünetre.

A záró etap elején Artemis Spanou duplájával átvette a vezetést Görögország. A fej-fej mellett haladtak a csapatok. A mieinktől Kiss Angelika, Weninger Virág, majd Czukor Dalma is betalált. Az utolsó öt percbe így 63-62-es előnyről fordultunk. Weninger triplája után 66-62-re módosult az állás. A következő két és fél percet azonban 9-2-re hozták a görögök, így 71-68-ra fordítottak. Szoros végjáték kerekedett, mely lehetőséget kínált több játékszituáció gyakorlására is. Kifejezetten hasznos, értékes tapasztalatokat adó összecsapás végjátékához érkeztünk. Az utolsó fél percbe fordulva Mérész Beatrix büntetőjével 71-70-re felzárkózott válogatottunk. A végeredményt Pinelopi Pavlopoulou duplája alakította ki.

A két csapat pénteken nem hivatalos edzőmérkőzésen találkozik. Szombaton 18 órától pedig ismét hivatalos felkészülési mérkőzés formájában mérik össze az erejüket.

Fotó: Basket.gr

Hirdetés