Hirdetés
Archivum

Értekezletet tartott az MKOSZ a csapatok számára:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán értekezletet tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a nõi és férfi A, valamint a férfi B csoportos csapatok számára. Az eseményrõl a szervezet sajtóközleményben számolt be.

Forrás: MKOSZ hivatalos honlap

Kedden és szerdán értekezletet tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a nõi és férfi A, valamint a férfi B csoportos csapatok számára. A csapatokkal a szövetség elnökén, Szalay Ferencen és Bodnár Péter fõtitkáron kívül a két szövetségi kapitány, Székely Norbert és Sztojan Ivkovics is találkozott.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke köszöntõjében elmondta, hogy folyamatosan erõsödik a sportág, ami rendkívül biztató a jövõre nézve.

“Az építkezés alapja a stabil A csoport és az, hogy alatta is stabil az utánpótlás amellett, hogy természetesen mindenhol van javítanivaló. Fontos, hogy nincs szégyenkezni valónk a többi sportághoz képest, fõleg a nõknél – klub és válogatott terén, utánpótlás és felnõtt szinten egyaránt.”

Az elnök külön köszönetet mondott Sopronnak az újabb Final4-ért és azért, hogy úgy szerepelt a csapat, hogy lehetõség volt a rendezésre idén is.

Kiemelte a két válogatottat, amely egyrészt sikeresen szerepelt az elmúlt idõszakban is, másrészt egységes, közösen gondolkodva halad elõre. Míg régebben elõfordult, hogy nem mindig akart mindenki a válogatottban szerepelni, most mindenki jelzi, hogy szívesen ott lenne a csapatban.

Szalay Ferenc köszönetet mondott a kluboknak, klubvezetõknek azért, ami az elmúlt 8 évben történt.

Az elnök kitért arra is, hogy a magyar kosárlabda a többi látványsportággal együtt kezelni tudta a TAO anomáliákat, és fel tudta vázolni a sportpolitikának, hogy tisztán, átláthatóan mûködnek a klubok.

“Egyre erõsebb a bajnokság, egyre több nézõ van, és a színvonal is egészen kiváló.” – zárta beszédét.

A szövetségi kapitányok szóltak az esztendõben a nemzeti csapatokra váró feladatokról. Székely Norbert a nõi Európa-bajnokságról, a felkészülésrõl beszélt, míg Sztojan Ivkovics a férfi válogatott világbajnoki selejtezõben mutatott teljesítményét értékelve elmondta, õ 2021-ig, a következõ Európa-bajnokság végéig szeretne maradni posztján. A féri válogatott szakmai vezetõje kikérte a klubok véleményét arról is: mit szólnának ahhoz, ha õ a késõbbiek során újra szerepet vállalna valamelyik magyar klub munkájában. Sztojan Ivkovicsot ebbéli szándékában mindegyik A-csoportos klub támogatásáról biztosította.

A legfelsõbb osztályban terítékre került többek között az induló csapatok létszáma, a nem hazai nevelésû kosarasok száma, a bajnokság, a rájátszás, illetve a magyar kupa lebonyolítása, a férfi B csoportban pedig a Hepp Kupa mérkõzéseinek idõpontja is. Ezeket a témákat a szövetség a csapatokkal együtt megvitatta, végleges döntés pedig a késõbbiek során, elnökségi ülés keretein belül születik majd.

Forrás: MKOSZ hivatalos honlap

Hirdetés