Hirdetés
Magyarország

Érvényesítette fölényét az Orman Genclik a Csata ellen

Orman Genclik - Ludovika-FCSM Csata 70-52 (17-15, 17-10, 18-6, 18-21)

Európa Kupa, 2. forduló
Ankara, Sait Zarifoğlu Spor Salonu
Hasanov, Mumini, Nicolae (Kunosic)

Orman Genclik: Robinson 11, Fitik 6/3, Uzon 6, McCowan 19, Lucet 8/3. Csere: Avci 2, Gezgin 18/18, Gokdemir.

Ludovika-FCSM Csata: Simon 2, Horváth 8/6, Lelik 9/3, Zele 17/6,Carey 7/3. Csere: Balogh, Gyöngyösi 4, Hegedűs 2, Toman 2, Böröndy 1.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa 2. fordulójában a Ludovika-FCSM Csata 70-52-re maradt alul a török Orman Genclik otthonában.

A mérkőzés előtti egyik legfontosabb kérdésre gyorsan választ kaptunk. Simon Zsófia és Zele Dorina is ott volt a Csata kezdőjében, így mindkét rutinos magyar játékosára számíthatott az ankarai összecsapáson Tursics Krisztián. A török válogatottból jól ismert Sevgi Uzon találata vezette fel a mérkőzést. Erre Stasha Carey és egy triplával Horváth Bernadett válaszolt, amivel 5-2-re fordított a magyar csapat. A folytatásban ismét betalált Carey, majd Zele Dorina és Simon Zsófia is eredményes volt, így 1-3 pont között tartották előnyüket a mieink. Az első negyed utolsó két percében fordítottak a törökök 12-9 után 15-12-re. Lelik Réka triplát értékesítette, de Danielle Robinson gondoskodott arról, hogy a kisebb pihenőre 17-15-ös vezetésről vonuljon az Orman Genclik. A Csata tartását dicséri, hogy a második negyed elején Zele Dorina négy pontjával és Hegedűs Janka duplájával 21-17-nél vissza tudta venni a kezdeményezést a magyar együttes.

Fotó: FIBA.Basketball

A második szakasz közepéhez érkezve a törökök két triplával újra fordítottak, majd 23-21 után több, mint három percen át nem találtak be a csapatok. Tursics Krisztián időt is kért, hiszen egyértelmű fordulópontjához érkezett a mérkőzés. A folytatás képét is meghatározhatta, hogy mely gárda tud innen váltani. Lelik Réka duplájával még 24-23-ra feljött a Csata. Innen azonban 7-0-val a törökök erősítették meg a vezetésüket. 20 másodperccel a negyed vége előtt Lelik Réka ismét betalált, de egy hazai tripla 34-25-re módosította az eredményt. A félidőre alakult ki az addigi legnagyobb differencia a felek között. A Csatánál Zele Dorina és Lelik Réka 7-7 ponttal voltak a legeredményesebbek, míg az Orman Geclik együttesében Teaira McCowan járt 9 pontnál és 7 lepattanónál. A döntő futást a harmadik negyed elején vitték be a hazaiak. A Csata közel hat percig nem talált be. Ez idő alatt 11-0-val 45-25-re ellépett a házigazda.

Fotó: FIBA.Basketball

Becsülettel küzdött a Csata, de a két keret közötti fizikális különbség ekkor kiütközött. A lepattanócsatát is 15-10-re megnyerték a hazaiak, miközben a mieinknek mindössze két mezőnykosaruk volt ebben a 10 percben. A záró szakasznak 52-31-ről vágtak neki a felek. Óriási tartás volt Tursics Krisztián tanítványaiban. Előbb 56-35-nél kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége, majd innen 12-0-val 56-47-re visszakapaszkodott a Csata. Gyöngyösi Janka, Zele Dorina és Horváth Bernadett felelt a pontokért ezen futás alkalmával. A törökök időt kértek és az utolsó öt percbe érve rendezték a soraikat, így nem engedték közelebb a riválisukat. A hajrában Toman Petra és Zele Dorina találatait rögzíthettük magyar oldalról. Végül 70-52-re nyert az Orman Genclik.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés