Hirdetés
Archivum

Érvényesítették a fölényüket az oroszok a magyar válogatott ellen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 79-53-as vereséget szenvedett Oroszországtól a Torneo di Latina második napján. A magassági fölényben lévõ orosz csapat már a második negyedben ellépett 20 ponttal és ezen a délutánon is igazolta klasszisát.

Írta: Nagy Norbert

A magyar csapatból ezúttal Nagy Dóra, Katona Szidónia és Szamosi Amadea maradt ki. Ez azt jelentette, hogy a tornán Horváth Bernadett, Dubei Debóra és Határ Bernadett is bemutatkozhatott.

A mérkõzés beharangozójában kiemeltük, hogy az oroszok kilenc triplakísérletükbõl egyet sem értékesítettek a belgák ellen megnyert mérkõzésükön. Ellenünk a harmadik percben már a második sikeres távoli vállalásukat jegyezhettük fel, amivel 8-2-re léptek el. Támadásban a magyar csapat nem tudott dobóhelyzeteket kialakítani, miközben az eladott labdákat az oroszok könyörtelenül megbüntették. Amikor a veterán Osipova ziccere célt ért, már 17-4 állt az eredményjelzõn. Az elsõ negyed hajrája azonban a mieinknek sikerült jobban. Simon Zsófi triplája és Zele Dorina 2+1-es megoldása megfelezte a különbséget. A negyed utolsó percében ráadásul ziccer és két büntetõ is kimaradt, így akár még szorosabb lehetett volna az állás. Végül 10 perc után 17-10 állt az eredményjelzõn.

A második negyed elején 19-13-nál jött el a fordulópont. Ekkor még volt labdája a magyar csapatnak, hogy közelebb kerüljön. Ezt követõen azonban a magassági fölényben játszó riválisunk ismét növelte elõnyét. Amikor 24-13-nál Stefan Svitek idõt kért, már 19-5-re vezettek a lepattanókban az oroszok. Küzdött becsülettel a magyar csapat, de óriási volt a különbség a két együttes között ekkor. Gyorsan nõtt a differencia, 42-19-nél már 23 ponttal jártak elõrébb az oroszok. A félidõ hajrájában Horváth Bernadett triplájával és Varga Zsófi büntetõivel sikerült 20 egység alá zárkózni.

A 44-26-ról induló harmadik negyedet Zele és Musina kosárváltása vezette fel. Ezt követõen azonban igencsak pontszegény percek következtek. A játékrész közepén az oroszok ismét elkapták a fonalat, így 59-32-nél Stefan Svitek idõt kért. A rövid eligazítást követõen pályára került Dubei Debóra, aki új lendületet adott a csapatnak. A négy pontjával 59-38-ra sikerült felkapaszkodni. A harmadik etap végén még összejött egy idõntúli magyar találat is. A statisztikán ekkor azt láthattuk, hogy már 36-13-ra vezetnek a lepattanókban az oroszok, így bár mezõnyben kiegyenlítettebbé vált a meccs, érdemben közeleg kerülni nem mutatkozott esély.

A negyedik negyedre mindkét szakmai stáb több poszton változtatott. Az oroszoknál kisebb tapasztalattal rendelkezõ ötös került fel. Horváth büntetõi és Dubei újabb villanása 61-44-re módosította az állást. A rutinos húzóembernek visszatérõ Belyakova azonban gyorsan visszaállította a 20 egység feletti különbséget és itt be is állt a meccs. Ebben a periódusban akadtak kifejezetten szép helyzetfelismerések és jó megoldások a mieinktõl. Nyilvánvalóan nem a számszerû eredményt kellett figyelhet, hiszen a rivális más dimenzióban mozogva más célokért küzdve készül a kontinenstornára. Magyar részrõl Dubei öt és Zele négy pontja zárta le a mérkõzést, mely 79-53-as vereséget hozott.

A Torneo di Latina küzdelmeit vasárnap 15 órától Belgium ellen zárja a magyar csapat.

A játéknap másik mérkõzésén Olaszország 68-62-re legyõzte Belgiumot.

Eredmények és statisztikák

Oroszország – Magyarország 79-53 (17-10, 27-16, 15-12, 20-15)

Olaszország – Belgium 68-62 (13-18, 22-15, 12-19, 21-10)

Hirdetés