Hirdetés
Archivum

Érvényesült a papírforma Isztambulban:

:

Hirdetés

A páratlan negyedekben nyújtott gyengébb játékának köszönhetõen a Szeged a papírformának megfelelõen 20 pontos vereséget szenvedett a Fenerbahce otthonában.

Nagyon rosszul indult a Szeged számára a találkozó. A világbajnok Penny Taylor, a WNBA klasszis Tammy Sutton-Brown és a török válogatott Yilmaz remek játékaval 14 ponttal ellépett a vendéglátó. Elsõsorban nem is szegedi támadójátékkal volt a probléma, nagy szép eredmény 17 pontot szerezni Isztambulban egy negyed alatt, de 31-et nem lehet büntetlenül kapni.

A második negyedben aztán úgy tûnt, mégis lehet büntetlenül kapni ennyi pontot. Ekkor ugyanis fordult a kocka, a végül 25 pontig jutó Sipaviciute találatával 42-41-re is felzárkózott a gyûrût egyre pontosabb ostromló magyar együttes. A félidõre végül 44-41-es állás mellett mentek a hölgyek, ami egészen kiváló eredménynek számított.

A harmadik negyedet azonban jobb lenne elfelejteni. Ekkor 46 – 44 után egy csapásra 65 – 46 állt az eredményjelzõn, ami 19-2-es rohanást jelent. Nehéz magyarázatot találni rá, hogy ekkor mi történhetett szegedi oldalon. A legvalószínûbb, hogy a második negyedbeli feltámadás sokat kivett a lányokból. A harmadik 10 perc után a 71 – 49 azt jelentette, hogy eldõlt a találkozó.

Az utolsó negyed már kiegyenlített csatát hozott, a törökök védekezésben és támadásban is egy fokozattal visszább kapcsoltak, a 20 pontos különbséget azonban így is könnyen õrizték. A találkozó vége 98–78 lett. A második negyedbõl erõt meríthet a folytatásra a Szeged.

Eredmény

FENERBAHCE SK (török)–SZEVIÉP-SZEGED 98–78 (31–17, 13–24, 27–8, 27–29)

Hirdetés