Hirdetés
Archivum

Érvényesült a papírforma Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Egy negyeden át szépen tartotta magát a Sopron Jekatyerinburgban majd érvényesült a papírforma. A hazaiak Bibrzycka és Langhorne vezetésével végül 80-61-es gyõzelmet arattak. A soproniaktól Zane Tamane 18 pontja és 13 lepattanója emelhetõ ki.

Nem lépett pályára a Jekatyerinburg együttesében a szülési szabadságát töltõ Ann Wauters és a hétvégi bajnokin sérülést szenvedõ Celine Dumerc. A hiányzók ellenére is bombaerõs riválissal találkozott Székely Norbert együttese, melynek reális célja az isztambulinál kicsivel „szebb” vereség elkönyvelése lehetett.

A mérkõzés is egészen másként indult, mint a Fenerbahce elleni találkozó. 2 perccel az elsõ negyed vége elõtt Zane Tamane büntetõi után 19 – 17-re vezetett csak az orosz bajnok. Sajnos az elsõ 10 perc végjátéka nem sikerült, megszórta magát Bibrzycka és a különbség 9 pontosra nõtt. Hiába a bíztató megmozdulások, a 26-17-es elsõ negyed után hamar egyértelmûvé vált, hogy a lefújás pillanatában melyik gárda játékosai fognak ünnepelni.
 

A második szakaszban elkezdett nõni a különbség a két alakulat között. A palánk alatt Gruda és Stepanova révén átvette az irányítást a Jekatyerinburg és így a differencia lassan, de biztosan 15 pont felett állandósult. A soproniakban Tamane tartotta a lelket, aki mind védekezésben, mind támadásban megcsillogtatta a tudását. A remek egyéni teljesítmény nem sokat ért az eredmény szempontjából, a szünetre 44 – 32-es állás mellett vonultak az együttesek.

A harmadik etap elején Bibrzycka és Langhorne révén megrázta magát a Jekatyerinburg, így 48 – 32-re módosult pillanatok alatt az állás. Ebben az idõszakban a nagy kiütés is benne volt a pakliban, de Székely Norbertnek sikerült összekapnia a csapatát, így McCoughtry szép megmozdulásainak is köszönhetõen a negyed végére nem nõtt tovább a szakadék a gárdák között.

Az 59 – 42-rõl induló negyedik negyedre kevés nyitott kérdés maradt. Szerencsére az oroszok nem növelték tovább az elõnyüket, így végül egy teljesen vállalható 80 – 61-es vereséget szenvedett el a Sopron. Az oroszoknál a 18 pontos Bibrzycka és a 17 pontos Langhorne emelkedett ki, de az igazi különbség a palánkok alatt mutatkozott a két hölgykoszorú között. A soproniaknál Tamane mellett a 14 pontos McCoughtry remekelt.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – MKB Euroleasing Sopron 80 – 61 (26-17, 18-15, 15-10, 21-19)

Hirdetés