Hirdetés
USA

“Érzelmi hullámvasút volt” – Briann January az elmúlt hetekről:

:

Hirdetés

Szerdán csatlakozhatott a Connecticut Sun gárdájához Briann January. Az európai szezonra Sopronba visszatérő rutinos irányító helyi lapoknak (Hartford Courant, NESN) egy konferencia-beszélgetés alkalmával hosszasan mesélt az elmúlt hetek tapasztalatáról.

Mint ismert, Briann January egyike volt a Connecticut Sun azon két játékosának, akiknek pozitív lett a tesztjük az új típusú koronavírusra. A másik játékos Natisha Hiedeman volt, de ő tünetmentes maradt végig és már korábban visszatérhetett. January viszont nem volt ilyen szerencsés.

Amikor mindenki készült már a buborékban rendezett szezonra, felmentem Connecticutba edzésekre és azokon kifejezetten jól éreztem magam. Egyéni edzéseket végeztünk, egyeztettünk a klubbal, a szakmai stábbal. Három teszten kellett átesni, hogy útra kelhessek a csapattal. Mind a három negatív lett. Aztán visszajöttem Phoenix-be pár napra és itt kiderült, hogy az úton kapcsolatba kerültem egy fertőzött személlyel. Újabb tesztet végeztek és az pozitív eredményt hozott.

– mondta January, aki ezt követően tapasztalt magán tüneteket. Ezt az időszakot “érzelmi hullámvasútként” jellemezte.

Volt néhány valóban nehéz napom, illetve egy kemény hetem. Kimerült voltam, rázott a hideg, elveszítettem íz- és szaglóérzékemet. Fájdalmat éreztem a testemben és a fejem is fájt. Egy hét elteltével a tünetek nagy részét már nem tapasztaltam, de például az íz érzékelésem és a szaglásom csak néhány nappal azelőtt állt vissza teljesen, hogy elutazhattam ide a buborékba.

– összegzett a kiváló irányító, aki elővigyázatosságból számtalan kivizsgáláson esett át:

Miután enyhültek a tünetek, volt egy kéthetes időszak, amikor türelmesen várni kellett. Utána jártam kardiológiai kivizsgáláson, volt vérvizsgálat és jöttek az újabb koronavírus tesztek. Két negatív tesztre volt szükségem ahhoz, hogy tovább léphessek a következő fázisba. Rengeteg várakozással, vizsgálattal és sajnos az edzésmunkát nézve nagyon sok kihagyással telt ez az időszak. Biztosra akartak menni, hogy a szívemre és a tüdőmre nem volt hatással a vírus. Nem járt a Covid-19 az esetemben semmilyen szövődménnyel. Kemény időszak volt. Tudom, hogy nagyon sokan ennél sokkal rosszabbul jártak. Hálás lehetek, hogy ennyivel megúsztam. Örülök, hogy itt lehetek, egészséges vagyok és most próbálok formába lendülni.

A Connecticut Sun gárdáját irányító Curt Miller a tengerentúli mezőny egyik leglelkiismeretesebb vezetőedzője. Nagyon sokszor elmondta, hogy most nem az eredményesség, hanem az egészség az első. Senkit nem fog játékra kényszeríteni. January is csak akkor fog tartósan pályára lépni, ha már 100%-os állapotban lesz. Jelenleg még hamar elfárad és egy kis légszomja van a kiváló irányítónak, akit kérdeztek arról is, hogy az előzmények után miért vállalta a szereplést. Erre January úgy felelt, hogy társadalmi kérdésekben és a nők jogait tekintve is komoly kiállás az idei WNBA szezon és ennek mindenképpen részese akart lenni.

Még nem nyert meccset a Connecticut Sun, de immár teljes kerettel bíznak az előre lépésben. Nincs veszve semmi, mert ebben a speciális semleges helyszínen zajló szezonban elég a 8. helyet megcsípni. Mivel a rájátszásban sem lesz hazai pálya előnye senkinek, így ha szeptemberre összeáll a játék, akkor teljesen tiszta lappal szállhatnak majd harcba a bajnoki címért. January otthonában az összes taktikai felállást tartalmazó playbook-ot folyamatosan tanulmányozta, így az alapjátékok nem ismeretlenek számára.

Hiszem, hogy meccsről meccsre jobb lesz a csapat. Láthatóak több területen a fejlődés jelei és remélem, hogy én is egy kicsit fel tudom rázni a dolgokat. Függetlenül attól, hogy ez a szezon miként alakul, nagyon jó alapokat tudunk lerakni a távolabbi jövőre nézve. Én hiszek azonban abban, hogy még ebben az évadban is nagyszerű dolgok várnak ránk.

– összegzett January.

Fotó: Connecticcut Sun

Hirdetés