Hirdetés
Archivum

Esélye sem volt a Sopronnak a Fenerbahce otthonában:

:

Hirdetés

Esélye sem volt a Sopronnak arra, hogy megszorongassa a Fenerbahce együttesét. Székely Norbert alakulata már egy negyed után 30-12-es hátrányban volt Isztambulban. A második szakaszban ugyan felzárkózott 9 pontra a magyar bajnok, de a folytatásban esélyt sem hagyott a házigazda. A vége 91-60-as vereség lett.

A Fenerbahce otthonában lépett pályára Székely Norbert együttese. A török csapatban három olyan játékos is helyet kapott, aki korábban megfordult Sopronban, de sajnos ezen az estén mindössze ennyi közös pont volt a két csapatban…

Jól kezdett a Sopron, 3 perc után még 8-4-re vezetett a magyar bajnoki címvédõ, de innentõl kezdve nem lehetett megálljt parancsolni a török úthengernek. A negyed végjátékára egy 20-0-s futással 24-8-ra léptek el a hazaiak. 10 perc után végül 30-12 állt az eredményjelzõn.
 

A második negyed elején jól kezdtek Fegyverneky Zsófiék. Betalált Zavecz, Kurasova és Fûrész is, így a második szakasz elsõ 5 percét 11-1-re nyerték Székely Norbert tanítványai. A házigazda a mérkõzés ezen szakaszában rengeteg dobást hibázott. George Dikeoulakos hölgykoszorúja egyedül a palánk alatti nyomasztó fölényének köszönhette, hogy a tetemes elõnye csak megfelelõzõdött, de nem fogyott el a szünetre. A félidei 39-30-as állás Fûrész Dia duplájával alakult ki.

A harmadik szakasz elején nagy kérdés volt, hogy milyen irányt vesz a találkozó. Amikor Kurasova találata után 39-32-re olvadt a differencia, már-már a csodában is elkezdhettünk halványan reménykedni, de ezt követõen gyorsan helyreállt a világ rendje. Elõbb McCoughtry és Yilmaz, majd Penny Taylor felelt a pontokért hazai oldalon, így a negyed felénél 54-34-nél már 20 pontos differenciát jegyezhettünk fel. A harmadik szakasz végjátékára teljesen bedarálta a Sopront a Fenerbahce, 30 perc után 68-42-es állásról árulkodott az eredményjelzõ.

A negyedik negyed már csak formalitás volt. A hazai szakvezetés fokozatosan elkezdte lecserélni a sztárokat, így 30 pont környékén állandósult a differencia. A vége 91-60 lett. A soproni csapat legeredményesebbjének a 16 pontos Zavecz Hanna bizonyult. A Fenerbahce színeiben Penny Taylor 18, Angel McCoughtry 17 pontig jutott.

Eredmény
Fenerbahce – UNIQA Euroleasing Sopron 91-60 (30-12, 9-18, 29-12, 23-18)

Statisztika

Hirdetés