Hirdetés
USA

Eseménydúsan indult az átigazolási időszak a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A WNBA csapatok január 15-én kezdhetik meg a tárgyalásokat a szabadügynök játékosokkal és február 1-től írhatják alá a szerződéseket. A héten így megtörténtek az első bejelentések. A közvetlen magyar érdekeltségekről, tehát Gabby Williams és Briann January váltásáról már írtunk, most nézzük, hogy még milyen érdekesebb bejelentések történtek.

A 2021-es WNBA szezon legértékesebb játékosa (MVP) Jonquel Jones hosszabbított a Connecticut Sun csapatával. A Sun-tól Briann January távozott, de érkezett Courtney Williams és két olyan játékost bejelentettek Joyner Holmes, illetve Taja Cole személyében, akik majd az edzőtáborban küzdhetnek meg a helyekért.

Két másik korszakos meghatározó egyéniség is hosszabbított a klubjával. A’ja Wilson marad a Las Vegas Aces-nél, míg Breanna Stewart folytatja a Seattle Storm-nál. Stewart körül volt egy kisebb felhajtás, miután több lapban megjelent, hogy Los Angelesben a New York Liberty vezetőivel látták kávézni. Ettől függetlenül maradt a Storm-nál. A seattle-i gárdával Jewell Loyd és Mercedes Russel is hosszabbított, míg megszerezték Briann January-t és Gabby Williams-t. Katie Lou Samuelson eközben a Los Angeles Sparks-hoz került. Arról pedig korábban írtunk, hogy Sue Bird bevállalta 2022-t is.

A Las Vegas Aces-től távozik Angel McCoughtry és a Minnesota Lynx-nél folytatja. McCoughtry tavaly az előszezonban szenvedett súlyos térdsérülést. A 2021-es évadot kihagyta. Az utolsó esélyei egyike ez, hogy nagy célokért küzdjön. A Minnesota Lynx-nél hasonlóan nagy bejelentés volt, hogy Sylvia Fowles is bevállalt még egy szezont.

A címvédő Chicago Sky is változásokat jelentett be. Távozott Diamond DeShields és Stefanie Dolson.  DeShields a Phoenix Mercury, míg Dolson a New York Liberty játékosa lett. Érkezett Julie Allemand, aki így a honfitársával Ann Wauters-szel dolgozhat majd. Könnyen lehet, hogy nem az utolsó belga igazolás Chicagóban. A Phoenix Mercury jelentősen megerősítette keretét, miután DeShields megszerzése mellett Tina Charles is a csapatukat választotta. Eközben pedig marasztalták Sophie Cunninghamet.

A Dallas Wings-nél Arike Ogunbowale hosszabbított, míg az Indiana Fever Bria Hartley-val és Emma Cannon-nal erősített. Viszonylag aktív volt a Washington Mystics is. Elizabeth Williams és Myisha Hines-Allen aláírt a következő évadra. Négy játékos – Shatori Walker-Kimbrough, Tianna Hawkins,  Klara Lundquist, Lee Seul Kang – lehetőséget kapott, hogy az edzőtáborukban bizonyíthasson.

A további bejelentések a liga hivatalos felületén IDE KATTINTVA követhetőek.

Hirdetés