Hirdetés
Magyarország

Este elkel a Hepp Kupa trófeája:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Vasárnap 18 órától rendezik a Hepp Kupa 2022-es döntőjét. A soproni fináléban az Atomerőmű KSC Szekszárd II. és a Sportdarázs-SMAFC méri össze az erejét. Biztosan új bajnokot avatnak a sorozatban, hiszen korábban egyik klub sem hódította el a trófeát.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd II. a szombati elődöntőben 60-47-re győzte le a Csata DSE-t. Az első félidőre egyértelműen rányomta a tét a bélyegét, de a harmadik negyedben fokozatosan fölénybe került a Szekszárd és a negyedik etapban már nem volt kérdés a győztes kiléte. Ha szabad így fogalmazni, akkor mennyiségben, minőségben és szerkezetben is többet tudott felvonultatni szombat délután a Szekszárd. A tavalyi MVP Mányoky Réka 19 ponttal és 13 lepattanóval, míg Horváth Dóra 18 ponttal és 9 lepattanóval zárt. Miklós Melinda statisztikai lapjára pedig 12 pont, 7 lepattanó és 7 gólpassz került. A Szekszárd számára kulcsfontosságú volt a 40-33-ra megnyert lepattanócsata, különösen a támadólepattanók. Ezek aránya ugyanis 13-3 lett a KSC javára, amely komoly lehetőségeket kínált második esélyből.

A lepattanók mellett érdemes kiemelni, hogy a KSC 15 szerzett labdával zárt, mutatva a védekezés hatékonyságát. A szekszárdiak 2012 és 2014 után harmadik alkalommal vívnak finálét a Hepp Kupában. Bár a 2014-es döntőben Studer Ágnes vagy Theodoreán Alexandra is ott volt a pályán az MTK ellen, de a játékosok meccstapasztalatában – köszönhetően a nemzetközi szerepelésnek – túlzás nélkül az idei a legerősebb Hepp Kupás felállása a Szekszárdnak.

A Sportdarázs-SMAFC magabiztosan érvényesítette fölényét az SZPA-HSE ellen. A soproniak végig vezettek az összecsapáson. Varga Alíz 23 ponttal, 4 lepattanóval és 2 gólpasszal emelkedett ki a mezőnyből. Rendkívül pontosan és higgadtan játszott a Sopron Basket csapatában is egyre meghatározóbb játékos, a 10 kísérletéből 7 sikeresnek bizonyult mezőnyből és mind a 7 büntetője célt ért. Eközben mindössze 1 eladott labdája volt. Sitku Zsuzsanna 14 ponttal és 7 lepattanóval, míg Kókai Patrícia 12 ponttal zárt. Mellettük Varga Sára és Pfeiffer Virág is kétszámjegyű pontot ért el.

A soproniak esetében a legnagyobb kérdést az jelentette, hogy ebben a felállásában még nem játszott a Sportdarázs-SMAFC és erre a kihívásra miként reagálnak. Ebben az évadban ugyanis Varga Alíz és Varga Sára még nem szerepelt sem a Piros csoportban, sem a Hepp Kupában. Láthattuk, hogy szépen illeszkedtek a rendszerbe. A tapasztalatukat tudták kamatoztatni, ahogy a Sitku Zsuzsanna is, illetve a Sopron Basket együttesével készülő többi fiatal is.

A Hepp Kupa 2022-es döntőjének külön pikantériát és presztízst kölcsönöz Sopron és Szekszárd között az elmúlt években felerősödött rivalizálás. Azzal, hogy az élvonalbeli csapatokból többen pályára tudnak lépni a Hepp Kupában és ott vezérként segíteni társaikat, egy kifejezetten érdekes finálé lehet. Olyan játékosok főszereplésével, akik a következő éveket meghatározhatják a magyar mezőnyben.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Linkek élő eseménykövetéshez

Hirdetés