Hirdetés
3x3

Észtország ellen negyeddöntőben:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 11 óra 35 perctől Észtországgal vív negyeddöntőt a konstancai 3×3-as Eb-selejtezőn a magyar válogatott.

A mieink kiválóan kezdték a tornát. A csoportkörben Dániát 9-7-re, Nagy-Britanniát 16-14-re múlta felül a magyar csapat és így veretlenül nyerte a C-csoportot. Böröndy Vivi 8, Papp Dia 7, Hegedűs Janka 5, Kányási Veronika 3 pontot szerzett. Szépen eloszlottak a terhek a keret tagjai között. Mindkét mérkőzését kiválóan kezdte a magyar együttes. Az első négy percben a dánoknak és a briteknek is mindössze 2-2 pontot engedélyeztünk határozott védekezésnek köszönhetően. Ez stabil alapot adott a folytatásra és a vasárnapi játéknapon is kulcs lehet.

Az észtek Lengyelországtól 12-10-es vereséget szenvedtek, majd 12-11-re legyőzték Belgiumot. Ahogy azt a beszámolónkban is kiemeltük, az utolsó 50 másodpercben fordították meg a meccset. Tavaly a csapatukkal az olimpiai selejtezőn és az Eb-selejtezőn is találkoztunk. Kadri-Ann Lass volt ott mind a két eseményen. A 20. életévét majd csak november végén betöltő Marie Anette Sepp pedig már egy évvel ezelőtt is szerepelt a konstancai seregszemlén. Akkor Lass és Sepp bizonyultak a legeredményesebbnek. Lass 15, Sepp 14 pontot ért el.

Egy évvel ezelőtt az észtek ellen aratott 15-12-es siker Európa-bajnoki részvételt ért. Ezúttal a torna elődöntőjébe kerülés a tét. A továbbjutónak a lett-török párharc győztese lesz az ellenfele. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre. Egy sokat versenyző, összeszokott riválissal találkoznak a mieink. Az észtek két hazai torna mellett versenyeztek a lengyelországi Gdyniában és egy lett tornán is szerepeltek, amit éppen a hazaiak 21-15-ös legyőzésével megnyertek. Az újjáformálódó magyar csapat előtt az eddigi legnagyobb feladat vár, de amit a torna első napján mutattak a mieink, az alapján bizakodva várhatjuk a folytatást.

ÉLŐ VIDEÓ ITT

Hirdetés