Hirdetés
Archivum

Észtország legyõzésével folytatta az andorrai Eb-selejtezõt a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 16-12-re legyõzte Észtországot a szeptemberi bukaresti 3×3-as Európa-bajnokság andorrai selejtezõjén. A B-csoportban ezzel mindegyik gárda 1 gyõzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik az elsõ nap után.

A játéknap elsõ meccseit tekintve a magyar válogatott 18-16-ra alulmaradt Szerbiával szemben, míg az észtek Lettországot verték 13-12-re. Ezen felül rendeztek még a csoportunkban egy szerb-lett csatát is. Ezen kisebb meglepetésre a rendkívül szervezett játékot bemutató lettek 21-15-ös sikert arattak. Ilyen elõzmények után jött el Magyarország és Észtország összecsapása, melynek a körbeverések miatt óriási tétje lett. Bozóki Bettina két találatával gyorsan elõnybe került válogatottunk. Amikor pedig másfél perc elteltével Theodoreán Alexandra remek villanás után betalált, már 4-1-re mentünk. Az észtek azonban visszajöttek a meccsbe és 5-5-nél utolérték a mieinket. Medgyessy Dóra villanásának köszönhetõen mégis 6-5-ös elõnyünknél érkezett el az elsõ játékmegszakítás.

A mérkõzés középsõ szakaszára, ha lehet így fogalmazni, még tovább keményedett a meccs. Nyugodtan mondhatjuk, hogy helyenként már durvaság jellemezte a játékot. Szerencsére ez sem zökkentette ki a mieinket. Medgyessy két találata és Ruják Nóra pontja után 10-7-es vezetésünkrõl jött el a második játékmegszakítás. A szusszanásnyi pihenõ után az észtek szerezték az elsõ találatot. Erre azonban Medgyessy egy ziccer értékesítésével és egy duplával válaszolt, amivel 13-8-nál kialakult a mérkõzés legnagyobb különbsége.

Szívósan küzdõ ellenfelünk nem adta fel. Két duplával 13-12-nél teljesen nyílttá tették a találkozót. A legjobbkor jött Medgyessy Dóra faulttal értékesített találata, így 15-12-nél ismét jelentõsebb lépéselõnybe kerültünk. Másfél perc volt hátra és idõt kért riválisunk. Innen szerencsére már nem volt visszaút az észteknek. Ruják Nóra alakította ki a 16-12-es végeredményt. Óriási körbeverés jellemzi ezt a csoportot. Vasárnap 11 óra 30 perctõl rendezik az észt-szerb meccset, majd szerencsére az eredmény ismeretében lépünk pályára Lettország ellen 11 óra 50 perctõl. A csoport elsõ helyezettje automatikusan kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra, míg a második és a harmadik helyezettek keresztbe játszanak a másik két helyért az A-csoport tagjaival.

Eredmény
Magyarország – Észtország 16-12

A csoport állása az elsõ játéknap után

Hirdetés