Hirdetés
3x3

Észtország lesz a magyar válogatott riválisa a 3×3-as Európa-bajnoki selejtező negyeddöntőjében:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton az esti órákban lezárultak a konstancai 3×3-as Eb-selejtező A-csoportjának küzdelmei. Ebből a trióból várta a magyar válogatott a negyeddöntős riválisát. Végül eldőlt, hogy a négy közé jutásért vasárnap 11 óra 35 perctől Észtország lesz a riválisunk.

Az A-csoportot Lengyelország veretlenül nyerte. Észtországot 12-10-re győzték le, Belgiumot 16-7-re múlták felül. Észtország a sorsdöntő találkozón a második helyért 12-11-re verte Belgiumot. A belgák 11-9-re vezettek 50 másodperccel a vége előtt. Innen fordítottak az észtek és 20 másodperccel a vége előtt szerezték a győztes találatot.

Mint ismert, a magyar válogatott mindkét találkozóját megnyerte és így a C-csoport élén végzett. Az első mérkőzésén nemzeti csapatunk ponterős kezdésére alapozva 9-7-es győzelmet aratott Dánia felett. Részletes beszámolónk ITT olvasható. A C-csoport második találkozóján a britek 17-14-re múlták felül a dánokat. Ez azt jelentette, hogy a csoport záró összecsapásán két biztos továbbjutó között a tét az első hely volt. Ezúttal is gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a magyar együttes és az irányítást végig kézben tartva 14-12-es sikert arattak a mieink. Részletes beszámolónk ITT olvasható. 

Hirdetés