Hirdetés
Archivum

Észtországban folytatta a felkészülést a finn válogatott:

:

Hirdetés

Az EB selejtezõbeli csoportellenfelünk, Finnország a hétvégén Tallinnban lépett pályára Észtország válogatottja ellen. Az együttesek kétszer mérkõztek meg, az elsõ találkozót a finnek nyerték, a másodikat az észtek.

A 66-74-es finn sikert hozó elsõ meccsen az utolsó negyedben fordították a maguk javára az eredményt a vendégek. A leendõ riválisainknál a svédek elleni találkozókhoz hasonlóan Taru Tuukkanen remekelt. Ezúttal 25 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. A finneknél a 11 pontig jutó Maiju Pekkarinen teljesítményét is érdemes kiemelni a statisztikai lapról.

A második összecsapáson végig vezetve 60-50 arányban diadalmaskodtak az észtek. Ekkor is Taru Tuukkanen emelkedett ki a vendégektõl. Egyszerûen nem találták ellenszerét a B-csoportos megmérettetésre készülõ hazaiak, Tuukkanen végül 13 ponttal és 12 lepattanóval zárt. Mellette a 16 pontos Dionne Pounds mutatott említésre méltó produkciót.

Eredmények

Észtország – Finnország 66-74
Finnország: Taru Tuukkanen 25, Maiju Pekkarinen 11, Dionne Pounds 10, Minna Sten 8, Anni Mäkitalo 7, Vilma Kesänen 6, Sanna Helenius 5, Kaisa Valtakari 2, Janika Sundström, Juta Jahilo, Michaela Moua.
Észtország: Viive-Kai Rebane 16, Kerttu Jallai 10.

Észtország – Finnország 60-50
Finnország: Dionne Pounds 16, Taru Tuukkanen 13, Michaela Moua 7, Maiju Pekkarinen 6, Vilma Kesänen 4, Anni Mäkitalo 2, Kaisa Valtakari 2, Janika Sundström, Juta Jahilo, Sanna Helenius.
Észtország: Viive-Kai Rebane 19, Merike Andersson 12.