Hirdetés
Archivum

Észtországot legyõzte, veretlen az elsõ nap után a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 17-10-re legyõzte Észtországot és ezzel az elsõ nap után veretlen az Andorrában zajló 3×3-as Európa-bajnoki selejtezõtornán.

Az elsõ játéknap rangadójának tekinthettük az A-csoportban ezt a mérkõzést, hiszen a mieink mellett a lettek is megnyerték az elsõ két találkozójukat. Andorrát és Törökországot verték nagy különbséggel. Pontgazdag percekkel indult az összecsapás. Riválisunk szerzett vezetést, melyre Theodoreán Alexandra válaszolt. Nem telt el két perc és már 4-4 állt az eredményjelzõn. Egy gyönyörû összjáték után Theodoreán újra elõnyhöz juttatta a mieinket. A ráadás büntetõ kimaradt, így az észtek 5-5-nél ismét egyenlítettek. Errõl az állásról érkezett el az elsõ játékmegszakítás.

Süle duplájával 7-5-ös elõnybe kerültünk, de ezt követõen 8-7-nél ismét az észtek jártak elõrébb. A fordulatot Medgyessy Dóra két duplája és Bozóki Bettina ziccere hozta, amivel 12-9-re sikerült ellépni. Bozóki újabb találata és Theodoreán betörése pedig 14-9-es elõnyt eredményezett, de ezt követõen hosszú percekre megállították a játékot. A mérkõzésbõl egészen pontosan 2 perc 33 másodperc volt hátra, amikor az idõmérõ szerkezet megadta magát. A hosszabb megszakítás után Bozóki szerezte az elsõ pontot, majd Medgyessy és Theodoreán 17-9-es vezetéshez juttatta a magyar válogatottat. Innentõl kezdve pedig már nem volt kérdés a gyõzte kiléte.

A magyar csapat veretlenül zárta az elsõ játéknapot. A csoportkör utolsó fordulójában vasárnap 10 órától a házigazda Andorra lesz az ellenfél.

Eredmény
Magyarország – Észtország 17-10

Hirdetés