Hirdetés
Európa

Sorsoltak az Euroligában:

:

Hirdetés

Megtartotta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az Euroliga 2022/2023-as kiírásának sorsolását.

Mint ismert, a címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd a főtáblán kezdi meg a szereplését. A DVTK Hun-Therm Miskolc pedig selejtezőt vívhat.

Az Euroliga főtáblájának csoportjai:

A-csoport: Fenerbahce (TUR), ZVVZ USK Praha (CZE), Tango Bourges Basket (FRA), Valencia BC (ESP), Atomerőmű KSC Szekszárd (HUN), BC Polkowice (POL), Virtus Segafredo Bologna (ITA), az Euroliga selejtező A-csoportjának győztese.

B-csoport: Sopron Basket (HUN), Perfumerias Avenida Salamanca (ESP), Beretta Famila Schio (ITA), Basket Landes (FRA), CBK Mersin Yenisehir Bld. (TUR), Kangoeroes Basket Mechelen (BEL), a Villeneuve D’Ascq-LM – Spar Girona Euroliga selejtező győztese, az Euroliga selejtező B-csoportjának győztese.

Euroliga selejtező

Az már korábban eldőlt, hogy a francia Villeneuve-d’Ascq és a spanyol Spar Girona oda-visszavágós kuparendszerű párharcot vív a főtáblára kerülésért. A párharc vesztese az Európa Kupa nyugati konferenciájának főtáblájára kerül.

A hat keleti csapatot osztották két csoportba:

A-csoport: Olympiakos SFP (GRE), ACS Sepsi-SIC (ROU), KKZ Crvena Zvezda (SRB)
B-csoport: Elizur Landco Ramla (ISR), DVTK Hun-Therm Miskolc (HUN), Botas Spor Kulübü (TUR).

A csoportok első helyezettjei az Euroliga főtáblájára kerülnek. A második és a harmadik helyezettek az Európa Kupa keleti konferenciájának főtábláján szerepelnek majd.

A tornák házigazdáit a következő hetekben mutatja be a FIBA. Minden résztvevő egyesület pályázhat.

Hirdetés