Hirdetés
Archivum

EuroLiga: Az utolsó forduló érdekességei:

:

Hirdetés

Szerdán este az utolsó fordulót rendezik a nõi kosárlabda EuroLiga alapszakaszában. Két hely kiadó még, melyért az A-csoport kettõ, illetve a C-csoport három együttese küzd. A továbbjutó csapatok helyzete sem biztos, egy utolsó fordulós gyõzelem vagy vereség sokat nyomhat a latba.

14 hely már gazdára talált a 16 csapatos rájátszásban. Az A-csoportban és a C-csoportban keresik még a negyedik helyezetteket. Az „A” jelû hatosban a Pécs és a Mondeville közül kerül ki az egyetlen továbbjutó. Az esélyekrõl már írtunk, a papírforma a Taranto pécsi sikerét és a Mondeville továbbjutását vetíti elõre, de bízunk a csodában.

A C-csoportban pedig egyaránt 3/6-os mutatóval áll a Galatasaray, a Tarbes és a VICI Aistes, közülük egy jut majd tovább. Amennyiben a Galatasaray legyõzi hazai pályán a Prágát, a török sztárcsapat jut a legjobb 16 közé. Ha azonban a csehek nyernek Isztambulban, a Tarbes-VICI Aistes Kaunas meccs gyõztese a legjobb 16 közé jut. Mind Franciaországban, mind Litvániában hatalmas pozitív meglepetésként élnek meg a továbbjutást…

Természetesen ezeken felül is számtalan érdekes párharc lesz. Az A-csoportban, a Pécs hatosában a Kassa-Krakkó rangadón például egy lengyel gyõzelem esetén Jose Igancio Hernandez hölgykoszorúja biztosítaná elsõ körös pályaelõnyét, ami a rossz szezonkezdet után komoly siker lenne a tavalyi negyediknek.

A B-csoportban a Fenerbahce –Jekatyerinburg rangadó hivatott dönteni a csoportgyõztes és az alapszakasz gyõztes kilétérõl. Török gyõzelem esetén a Fener mindent visz, míg a Jekatyerinburgnak egy 7 pontos siker lenne üdvözítõ. Ezen a mérkõzésen érdekes lesz, hogy Rátgéber László együttese mire megy Diana Taurasi és Penny Taylor nélkül. A két távozó sztárt Angel McCoughtry és Anete Jekabsone pótolja. Ebben a csoportban a Sopron és a Rivas Ecopolis Gospicban, illetve Gdyniában azért küzd, hogy feliratkozzanak az 5/5-ös, azaz 50%-os mérleggel álló alakulatok csoportjába és legalább az elsõ körben, ha pályahátrányból is, de ne lehetetlen ellenfél jöjjön szembe.

A C-csoportban a Salamanca és a Szpartak Moszkva rangadója maradt ki, itt a Salamanca egy sikerrel megcsípheti a negyedik helyet a végsõ összesített tabellán, azaz a Final Fourig a hazai pálya elõnyét élvezhetné. A címvédõ Szpartak Moszkva egy gyõzelemmel elsõ körös pályaelõnyt „nyerhet”, egy vereséggel akár még az összesített tabella legjobb 8 alakulata közül is kicsúszhat.

A D-csoportban a Bourges-Schio összecsapáson a gyõztes várhatóan elsõ körös pályaelõnyt harcolhat ki, a vesztes pedig a négy vereséggel álló együttesek táborába kerül és várhatóan már az elsõ kört idegenben kezdheti. Ez az állapot egyik csapatnak sem lenne bíztató a jövõre nézve. Az Orenburg a Gorzow ellen azért hajt, hogy szintén az 5/5-ös csapatokhoz sorakozzon fel. Náluk is egy vereség egyenlõ lenne a halálos ítélettel, pontosabban az elsõ négybõl kapnának valakit. A 7/2-es Valencia pedig Brnóban szeretné megõrizni két vereséges státuszát, ami szerencsés körbeverés esetén az összesített tabellán az elsõ négy hely valamelyikét jelentené. A spanyol bajnok elsõ körös pályaelõnye már garantált, csakúgy mint a Brno búcsúja.

Az összesített tabella 9 forduló után /a még versenyben lévõ csapatok/:

forrás: http://wislakosz.pl/index.php


Szerdai program:

A-csoport
Good Angels Kosice – Wisla Can-Pack
Pécs 2010 – Cras Basket Taranto
USO Mondeville – TTT Riga

B-csoport
Lotos Gdynia – Rivas Ecópolis
Gospic Croatia – MKB Euroleasing Sopron
Fenerbahce – UMMC Ekaterinburg

C-csoport
VICI Aistes – Tarbes GB
Galatasaray MP – ZVVZ USK Prague
Halcon Avenida Salamanca – Szpartak Moszkva Vidnoje

D-csoport
Frisco Sika Brno – Ros Casares
Nadezhda Orenburg – Gorzow
Bourges Basket – Beretta-Famila

Hirdetés