Hirdetés
Archivum

Euroliga: Brno-Girona selejtezõ jön, megvannak a kalapok:

:

Hirdetés

Július 4-én szombaton rendezik Münchenben a FIBA Europe nemzetközi sorozatainak sorsolását. A nõi kosárlabda Euroliga következõ szezonjára végül 17 csapat adta le a nevezését, így selejtezõre kerül sor. A soproni csapat UNIQA Sopron néven indult a sorozatban és a 7. kalapból várja a sorsolást. Az alábbiakban a klub közleménye olvasható.

Amint az már ismert, csapatunk a következõ szezonban visszatér az Euroligába, ahol UNIQA SOPRON néven indul. “Az EUROLEASING név egy évtized után kerül ki klubunk megnevezésébõl. Emlékezetes, sok aranyéremmel, történelmi Euroliga FINAL4-ral, eltéphetetlen baráti szálakkal tarkított idõszakot éltünk át közösen. Ezúton is köszönet a kitartó támogatásért! A cég tulajdonosai örökös tiszteletbeli tagjai maradnak klubunknak!” – fûzte hozzá a hírhez ügyvezetõnk, Török Zoltán.

A FIBA elnökségének budapesti ülésén fontos döntések születtek a sorozatot illetõen.

Az már biztos, hogy csapatunk a 7. kalapból várhatja a szombati sorsolást, melyet 11.15 órától tartanak Münchenben. Mivel egy soron vagyunk a Villeneuve együttesével, így a szabályok alapján (egy ország két indulója nem lehet egy csoportban; egy ország három indulója esetén maximum kettõ lehet egy csoportban) biztos, hogy a másik francia gárda, a Bourges egy csoportban lesz velünk, illetve az is, hogy a velük egy kalapban helyet foglaló orosz Kurszk gárdáját elkerüljük.

Mivel 17 csapat jelentkezett a 16 helyre, így az elmúlt 3 év eredményei alapján felállított nemzeti rangsor alapján, a Brno és a Girona oda-visszavágós párharc során dönti el, hogy ki kap indulási jogot az Euroligába, és kinek marad az Európa Kupa szereplés.

Kalapok

1. UMMC Jekatyerinburg, Fenerbahce
2. Galatasaray Odeabank, ZVVZ USK Prága
3. Tango Bourges Basket, Dynamo Kurszk
4. Good Angels Kassa, Nadezhda Orenburg
5. CB Avenida, AGÜ Spor
6. Famila Schio, Wisla Can-Pack Krakkó
7. Villeneuve D’Ascq, UNIQA Sopron
8. Mithra Castors Braine, Kvalifikáció gyõztese (BK Zabiny Brno-Spar Citylift Girona)

Hirdetés