Hirdetés
Archivum

Euroliga erõsorrend és All-Star csapat az alapszakasz felénél:

:

Hirdetés

A téli szünetet követõen szerdán és csütörtökön a 8. fordulóval folytatódik a nõi kosárlabda Euroliga. A FIBA munkatársai két szubjektív összeállítással vezették fel a 2019-es esztendõt. Mindig tanulságos figyelni, hogy a nemzetközi szakírók miként ítélik meg a soproni szereplést.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A rendszeresen frissített erõsorrendben a Sopron Basket az 5. helyre lépett elõre. A magyar csapat kapcsán a FIBA munkatársai Queralt Casas érkezésének pozitív hatását emelték ki. Emellett pedig a védekezést méltatták, mely egyre jobban összeáll idén is Roberto Iniguez keze alatt. Az erõsorrendben a címvédõ Jekatyerinburg, a Kurszk, az USK Praha és a Bourges elõzi meg a Sopront.

Paul Nilsen, a FIBA szakírója ezen felül összeállította az alapszakasz elsõ körének All-Star csapatát. A 12 fõs keretbe a Sopron Basket együttesébõl Yvonne Turner-t választotta be. Turner remek szezont fut, a hét meccsen átlagban 36.4 perc alatt 13.7 pontot, 4.3 lepattanót és 5.3 gólpasszt jegyzett az idei évadban. A teljesítmény-indexe 16.1-es.

Paul Nilsen All-Star csapatának kezdõötösét Shey Peddy (TTT Riga), Marine Johannes (Bourges Basket), Alyssa Thomas (ZVVZ USK Praha), Breanna Stewart (Dinamo Kurszk) és Brionna Jones (Nagyezsda Orenburg) alkotja. Mellettük pedig Brittney Griner (UMMC Jekatyerinburg), Kaleena Mosqueda-Lewis (Carolo Basket), Celeste Trahan-Davis (Castors Braine), Tina Charles (Dinamo Kurszk), Anastasiya Verameyneka (Fenerbahce), Alba Torrens (UMMC Jekatyerinburg) és Yvonne Turner (Sopron Basket) szerepel.

Hirdetés