Hirdetés
Európa

Euroliga erősorrend: Sopron 4., DVTK 11., Szekszárd 13.:

:

Hirdetés

A februári válogatott szünethez érkezve a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírója Paul Nielsen összeállította a szubjektív Euroliga erősorrendjét.

Paul Nielsen a Sopron Basket gárdáját a negyedik helyen rangsorolta a Fenerbahce, a Valencia és a ZVVZ USK Praha mögött. A soproniakról kiemeli, hogy az elmúlt két hét felemásan sikerült. A Girona elleni fordítás után Salamancában nem tudta megismételni ezt a teljesítményt a csapat és így matematikailag nem biztosította be a továbbjutását. Ugyanakkor így is jó esélye van arra, hogy 9/5-ös vagy 10/4-es mutatóval zárja az alapszakaszt. Megemlíti a külső sor visszafogottabb teljesítményét, de méltatja a védekezést és azt, hogy arra építve kevesebb szerzett ponttal is van esély győzelmeket szerezni. Különösen Jelena Brooks és Ezi Magbegor jó teljesítményével a festékben.

A DVTK HUN-Therm együttesét a 11. helyen rangsorolta Paul Nielsen. Azzal kezdi, hogy a DVTK debütáló évét jól jellemzi: az 50%-os mutató már-már csalódásként hathat. Kiemeli a Sopron legyőzését. A szurkolókat, akik fantasztikus hangulatot teremtenek, miközben Cheridene Green és Arella Guirantes csillagos ötöst kap. Az Atomerőmű KSC Szekszárdot a 13. helyre tette. A szekszárdiak a Virtus Bologna legyőzése óta sorozatban hat mérkőzést veszítettek. A szakíró a lepattanózást és a kiegyensúlyozott teljesítményeket hiányolja. Ruthy Hebard az egyetlen, aki szerinte stabilan teljesít. Felteszi a kérdést Paul Nielsen, hogy a pohár fülig üres vagy félig tele a tavalyi 0-14-es szezon után. Hozzáteszi, hogy a következő két meccsből mégy egy győzelem jobban segítene megválaszolni a kérdést.

A teljes összeállítás itt érhető el:

Hirdetés