Hirdetés
Európa

Euroliga erőssorrend négy forduló után – 9. pozícióban a Sopron:

:

Hirdetés

A FIBA kiadta a női kosárlabda Euroliga erőssorrendjét, mely a válogatott szünetet megelőző négy forduló tapasztalatai alapján igyekszik képet adni az erőviszonyokról.

A nemzetközi szövetség erőssorrendjében a Sopron Basket a 9. pozíciót foglalja el. Az indoklásban kiemelve, hogy az első két győzelmet két vereség követte. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy ezek szoros mérkőzések voltak, nem lehet emiatt bírálni a csapatot és lehetne “4-0 vagy 3-1” is a mutató. A Gdynia elleni hazai találkozó lehetőséget kínál a kurszki túra előtt, hogy elkerülje a sorozatban három vereséget a Sopron és ez emiatt kulcsfontosságú. Elsősorban a támadó-potenciál miatt fogalmaz meg kérdőjeleket az összeállítás, hiszen a Cukurova után a Sopron szerezte a második legkevesebb pontot.

Az erősorrendet a címvédő UMMC Jekatyerinburg vezeti a Fenerbahce és az USK Praha előtt. A török bajnok a Gdynia és a Kurszk legyőzése után négy helyet javított az előzőekhez képest. Nem az egyetlenek akik ezt megtették, hiszen a Famila Schio is hasonló ugrás után szerepel a 4. helyen.

A teljes rangsor elérhető itt

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés
Hirdetés