Hirdetés
Archivum

Euroliga Final Four-ban a Sopron Basket!:

:

Hirdetés

A Sopron Basket ismét csodát tett és 2019-ben is kivívta az Euroliga Final Four szereplés jogát. A soproniak remek teljesítménnyel 74-64-es gyõzelmet arattak a negyeddöntõ második meccsén a Bourges otthonában, amivel 2-0-val lezárták a párharcot.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball 

A keddi diadal után nagy esély birtokában utazott Franciaországba a Sopron, hiszen egy újabb gyõzelemmel bebiztosíthatta a Final Four szereplés jogát. A gyõzelmi kényszer a francia bajnok vállát nyomta. A várakozásoknak megfelelõen telt ház fogadta a csapatokat Bourges-ban, ahol az elsõ soproni pontokat Amanda Zahui 2+1-es megoldása jelentette. Az elsõ szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok. 16-11-es hazai vezetés után 8-2-es sorozattal zárta a negyedet a Sopron és ez jelezte, hogy nagyon egyben vannak ezen az estén a mieink.

A második szakaszban 27-27-ig nem alakult ki nagy különbség, majd az elsõ negyedhez hasonlóan ezt a periódust is Roberto Iniguez együttese zárta pontosabban. Innen ugyanis egy 7-2-es etap 34-29-es elõnyt eredményezett. A statisztika ezúttal is árulkodónak bizonyult. Az elsõ 20 percben 11 pontot szerzõ Aleksandra Crvendakic és a 10 egységig jutó Tina Jovanovic extra egyéni teljesítménye mellett a 25-17-re nyert lepattanócsata érdemel kiemelést. Különösen a támadólepattanók magas száma árulkodott arról, hogy a festékben nagy változást láthattunk keddhez képest.

A harmadik szakasz elsõ felében 5-7 egység mellett menedzselte elõnyét a Sopron. Küzdõsebb, keménykedõ mederbe terelõdött az összecsapás. Kevesebb, mint négy perc volt hátra ebbõl a periódusból, amikor 47-36-nál elõször lépte át a lélektani 10 pontot az elõny. A játékrész utolsó 35 másodpercében ugyan kétszer bealáltak a hazaiak, de a 41-35-ös állás így is több, mint biztatónak tûnt a hajrára.

Bátran kijelenthetjük, hogy a záró szakaszban nem forgott veszélyben a soproni siker. A Bourges hat egységnél közelebb nem került. A döntõ pillanatot 63-57 után Casas két sikeres büntetõje és Crvendakic triplája hozta el. 68-57-es állást követõen már nem volt visszaút a Bourges számára. Az utolsó másodpercek az ünneplésrõl szóltak. A lefújás után a két szakvezetõ összeszólalkozott, de az örömünket ez már nem befolyásolta. Tovább tudta írni tavalyi hõstettét a Sopron és ismét bejutott a Final Four-ba! Gratulálunk!

Eredmény

Tango Bourges Basket – Sopron Basket 64-74 (18-19, 11-15, 16-17, 19-23)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron Basket javára.

Statisztika

Hirdetés