Hirdetés
Archivum

Euroliga Final Four tájékoztatót tartott a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Csütörtök este a Sopron Basket megtartotta az Euroliga Final Four elõkészületeivel kapcsolatos közönségtalálkozóját. Az esemény után a klub az alábbi tájékoztatást adta ki.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Április 20-22. között Sopron ad otthont a Nõi Euroliga négyes döntõjének. A FINAL4 elõkészületei a bejelentés óta gõzerõvel zajlanak. Tapasztalt stábunk egy kibõvült létszámú csapattal dolgozik azon, hogy egy emlékezetes, magas színvonalú tornával öregbítse a város és a klub hírnevét.

“A FINAL4 rendezés mindannyiunk számár óriási kihívást jelent, de stábunknak jó alapul szolgálnak a zenés színházi rendezvényeink során, elsõsorban a Miss Saigon gigaprodukció, a 2015-ös felnõtt Nõi Kosárlabda Európa bajnokság soproni csoportja, és az elmúlt két évben megrendezett U18-as nõi kontinenstornák kapcsán szerzett értékes tapasztalatok. A feladat összetett, a rendelkezésre álló idõ pedig rövid. A rendezés odaítélése óta azonban rengeteg elõkészületi munkát elvégeztünk már, és a sikeres FIBA vizit nyomán a felvázolt elképzeléseink apró változtatásokat követõen véglegesítésre kerültek.

A Katasztrófavédelem, valamint a Soproni Rendõrkapitánysággal történt egyeztetést követõen pedig már a megvalósítási szakaszba léphetünk.

A FINAL4 küzdelmeit az MTVA 11 kamerával fogja közvetíteni, amit, többek között az orosz és török állami televíziók, valamint több sportcsatorna jóvoltából százmilliók követhetnek a képernyõk elõtt.

A Novomatic Aréna is látványosan átalakul az elkövetkezõ hetek során. A fõ pálya és az Akadémiai Oktatóközpont terme közötti mobil fal elbontásra kerül, és a 2015-ös EB-hez hasonlóan egy mobil lelátó kerül kialakításra. Ennek köszönhetõen, a csarnok teljes befogadóképessége 3100 fõre bõvül. Kialakításra kerül egy tribün a média részére is, az alagsorban pedig egy média központ. Ugyanitt fontos szerepet kap a Nõi Magyar Kupa Döntõ során átadott, minden igényt kielégítõ, elegáns elõadó terem, mely a sajtótájékoztatóknak szolgál helyéül. A Darázsfészek elnevezésû kisteremben 200 fõ befogadására alkalmas VIP éttermet alakítunk ki.

A csarnok megszépült környezete sem marad üresen! Szurkolói zónák gondoskodnak majd arról, hogy tartalmasan teljen az idõ a mérkõzéseken kívül is. Az Aréna nyugati oldalán a FAN ZONE 1-ben a játékoké lesz a fõszerep, ahol 1500 nm-en elsõsorban a fiatalok tölthetik majd kellemesen az idõt a mérkõzések elõtt és között. A stadion felöli keleti oldalon kialakítandó FAN ZONE 2-ben többek között sörsátor várja majd a szurkolókat. Az Aréna elõtti területen VIP parkoló, továbbá akkreditációs pavilon és az elõzetesen lefoglalt jegyek találhatnak gazdára. Az Aréna homlokzatára 150 nm nagyságú óriás poszter kerül.

Emléktárgyakban sem lesz hiány. Szurkolói póló, hátizsák, poszter és további emléktárgyak lesznek elérhetõek a FAN SHOP-ban.

Fontos információ, hogy a teljes területre egyszeri belépésre jogosító, helyre szóló napi jegyek válthatók, 10.000 Ft-os egységáron. A klub azonban gondol bérleteseire, saját utánpótlás játékosaira, akik a keddi napon a klub sportirodájában vásárolhatnak 10.00 és 20.00 óra között. A szerdai nap a soproniaké (lakcímkártya és személyi igazolvány szükséges maximáltan 2 db belépõjegy megváltásához), akik szintén a klub sportirodájában vásárolhatnak korlátozott számban a belépõkbõl 10.00 és 18.00 óra között. Ezt követõen, szerda estétõl az interneten érhetõek majd el a jegyek, de továbbra is várjuk a sportirodán azokat, akik személyesen szeretnének jegyeket vásárolni.”

Hirdetés