Hirdetés
Európa

Euroliga – Hazai pályán fogadja a Salamanca csapatát a Győr:

:

Hirdetés

November 29-én Győrben folytatódnak a B csoport küzdelmei. Hazai környezetben lépnek pályára a győri lányok, akikhez a Perfumerias Avenida csapata érkezik.

Nehéz mérkőzés elé néz mind a két klub, hiszen a Serco Uni Győr a második a magyar bajnokságban, míg a Salamanca veretlenül vezeti az ottani tabellát. Az idei spanyol liga élmezőnye hihetetlen erős és kiemelkedő, a második- és a harmadik helyen álló Zaragoza és a Valencia is az A csoportban szerepel az Euroligában, akiket azonban a DVTK maga mögé utasított. A tavalyi keretét nagyban frissítette Pepe Vazquez edző is, aki a védekezésben látja a támadás kulcsát, így az igazolásoknál is kifejezetten jó védő játékosok kerültek a rotációba. Azonban először a távozókat érdemes megemlíteni, hiszen alap emberek váltottak klubot, akik 20 percnél több időt töltöttek a pályán. Ilyen például Maite Cazorla, Julia Reisingerova, Michaela Onyenwere vagy az a Bridget Carleton, aki épp a Győrbe szerződött Diamond Miller helyére sérülés miatt. Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült megfelelő utánpótlást találni, hiszen olyan nagy neveket olvashatunk a csapatlistában, mint Laura Gil, Bria Hartley és Sika Kone. Érdekesség, hogy a török klasszis irányító -Olcay Cakir Turgut- első légiós évét kezdte meg a spanyoloknál. A gárda magja együtt tudott maradni egy újabb szezonra, és az ő játékuk kulcsfontosságú lehet, hogy a klub elérje a céljait (Silvia Dominguez, Maria Fasoula, Leonor Rodriguez).

Fotó: fiba.basketball

Szokás szerint a fiba.basketball oldalán megtalálható a két csapat összehasonlítása, ami az eddigi lejátszott mérkőzések statisztikáján alapul. Érdemes egy pillantást vetnie a szurkolóknak is erre, hiszen hiába van előrébb a Salamanca csapata, pont a Basket Landes volt az egyik klub, aki ellen elveszítették a mérkőzést (69-48), míg a Győrnek ez az egyetlen nyert meccse van eddig (79-66). A spanyolok 3 győzelemmel és 3 vereséggel a negyedik helyen állnak a tabellán, a Serco Uni Győr a hetedik. Sajnos a győri lányoknak eddig nem sikerült előkelőbb pozíciót kiharcolniuk a csoportban, mert többször is szoros találkozókon maradtak alul. Százalékos mutatókban alig lehet különbséget tenni a két klub játéka között, de azt jó tudni, hogy a Perfumerias Avenida az utolsó mérkőzését a Polkowice ellen megnyerte az Euroligában, így ők jó ritmusban érkeznek Győrbe.

November 29-én 18:00-kor a mérkőzésre kilátogatóknak jó szurkolást kívánunk, míg a közvetítést nézőknek pedig az alábbi linket ajánljuk.

 

 

Hirdetés