Hirdetés
Archivum

Euroliga: Honti Katáék a Jekatyerinburgot fogadják, Quigley és a Fener Schióba látogat:

:

Hirdetés

Csütörtökön két mérkõzést rendeznek a nõi kosárlabda Euroligában. Honti Kata csapata az Abdullah Gül Üniversitesi a Jekatyerinburgot látja vendégül, míg Allie Quigley és a Fenerbahce a Schio vendége lesz.

Az Euroliga B-csoportjában a Jekatyerinburg még veretlen, míg az Abdullah Gül Üniversitesi 3/2-es mutatóval áll. Az oroszok továbbjutása természetesen nem forog veszélyben és Honti Katáék is lépéselõnyben vannak, de õket a Castros Braine, a Bourges és a Wisla Krakow szorosan követi. Már az Orenburg elleni mérkõzés kapcsán is idéztük azt a vezetõi nyilatkozatot török részrõl, hogy a négy orosz meccsbõl (Orenburg és Jeka itthon, illetve idegenben) egyet nyerni kellene a biztos továbbjutáshoz. Nagy kérdés, hogy a Jekatyerinburg legyõzhetõ-e idén. Ha valamikor, akkor még a téli szünet elõtt lehet erre nagyobb esély. Elég arra gondolni, hogy az utolsó két fordulóban a Castors Braine-t és a Gironát is csak 5-5 ponttal múlták felül. Az AGÜ a válogatott szünetben változtatott a keretén, Temeka Johnson-tól megváltak és érkezett Chelsea Gray. A hétvégi bajnoki meccs statisztikája arról árulkodik, hogy Gray érkezésével még tovább javult a támadópotenciál a csapatban.

Az UNIQA Sopront is soraiban tudó A-csoportban a Fenerbahce a Schio vendége lesz. A Fener a hétvégén presztízsvereséget szenvedett a Galatasaray otthonában és az egész szezonjukra elmondható, hogy igazán nagy bravúrgyõzelmet még nem értek el. Másik oldalról viszont a kötelezõket eddig mindig hozták és így minden sorozatban jó pozícióban vannak. A meccseiket úgy kell nézni, ha mindenhol – bajnokság, kupa, Euroliga – eljutnak a végjátékig, akkor 53-57 meccses évadra kell készülniük, így pedig nem lehet az alapszakaszt teljes gázzal végignyomni. Jellemzõ volt a Sopron, a Lille és a Salamanca ellen is, hogy három szoros negyed után csak a záró szakaszban kapcsolt rá a Fenerbahce. Ez a Schio ellen kevés lehet. Az olaszoknak eddig extra szezonjuk van, jelenleg 4/1-es mutatóval állnak. A legtöbb pontot, a legtöbb lepattanót és a második legtöbb gólpasszt jegyzik a mezõnyben. Kiegyensúlyozott a keretük: a Macchi, Sottana, Masciadri olasz trióból amíg mindenki aktív, addig a Schiónak nem kell félnie. A légiósaik közül Anderson, Walker, Yacoubou is jó szezont fut. Nagy kérdés, hogy az olaszok lendülete kitart-e februárig. Mindenesetre addig kell bravúrgyõzelmeket elérniük, amíg erre lehet esélyük. Allie Quigley-ék ellen pedig most még lehet.

Hirdetés