Hirdetés
Európa

Rendhagyó Euroliga játéknap három fontos meccsel:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Rendhagyó játéknap jön az Euroligában. Senki nem úgy tervezte, hogy mindössze három mérkőzést követhetünk szerdán, de ez a három találkozó a saját kategóriájában kivétel nélkül kiemeltnek tekinthető.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd az MBA Moszkvát fogadja. Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója, illetve állandó szakértőnk Károlyi Andrea is összefoglalta várakozásait. A szekszárdiakhoz minden tekintetben legközelebb álló rivális érkezik. Egy emberként szorít mindenki az első siker megszerzéséért.

A nap rangadóján az USK Praha és az UMMC Jekatyerinburg csap össze. Ősszel a szezon eddigi legjobb meccsét vívták a csapatok. Alex Bentley utolsó másodperces triplájával nyert a Jekatyerinburg. Ez az év legszebb jelenetei közé került. Akik átböngészték a statisztikai összefoglalónkat láthatták, hogy ez a két gárda uralja a rangsorokat. Bár az évad elején elsősorban a Fenerbahce és a Salamanca szerepelt a Jekatyerinburg kihívói között, de egyelőre prágaiak tűnnek a legközelebbi riválisnak. Jekatyerinburgba visszatért Courtney Vandersloot is, tovább bővítve a variációs lehetőségeik számát.

Maradt a programban egy Reyer Venezia – TTT Riga összecsapás, amely az Európa Kupás folytatásról dönthet. A letteknek négy, az olaszoknak három győzelme van az A-csoportban. Ősszel 71-57-re nyert a Riga. A Velencének decemberben volt egy kéthetes leállása, de azóta két bajnokit pótoltak, így játékban vannak. Mindkét csapatnak kudarc lenne, ha nem tudná folytatni tavasszal nemzetközi porondon.

Menetrend

A-csoport

18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – MBA Moszkva
19:00 USK Praha – UMMC Jekatyerinburg
19:30 Reyer Venezia – TTT Riga

A mérkőzések élő statisztikája a sorozat hivatalos honlapján követhető. Az élőképes közvetítés pedig az Euroliga YouTube csatornáján.

Hirdetés