Hirdetés
Archivum

Euroliga: Kurszkban szerepel az UNIQA Sopron:

:

Hirdetés

Az Euroliga küzdelmei is folytatódnak szerdán. A magyar bajnoki címvédõ UNIQA Sopron 17 órától a Dinamo Kurszk vendége lesz.

ÉLÕKÉPES KÖZVETÍTÉS ITT

Már amikor nevezett az Euroligába a Sopron, tudtuk, hogy lesznek olyan orosz és török idegenbeli fellépések, amikor nagyon más lehetõségekkel rendelkezõ és más célokért küzdõ rivális otthonában kell pályára lépni. Ez a mérkõzés a Dinamo Kurszk otthonában egyértelmûen ebben a kategóriába sorolható. A sorozat tavalyi bronzérmese hazai pályán még veretlen (a Fenert, a Schiót és a Kassát gyõzték le), idegenben viszont két vereséget gyûjtött eddig.

A Galatasaray otthonában elszenvedett vereség számukra egy elõzetesen kalkulálható eredmény volt. A Lille elleni meccs viszont nem, de hozzá kell tenni, hogy a negyedik negyed elején Franciaországban szenvedett súlyos térdsérülést Epiphanny Prince. Azóta az orosz útlevéllel rendelkezõ amerikai játékost meg is mûtötték és azt is tudjuk, hogy a Kurszk Lindsey Hardingot csábította vissza a helyére. Harding fehérorosz papírokkal rendelkezik, korábban már volt a klub játékosa és a legfrissebb hírek szerint már a Sopron ellen ott lehet a nevezettek között. Prince kiválása nem feltétlenül a szezon ezen szakaszát tekintve érvágás az oroszoknak, hanem a tavaszi célokat nézve, ahol a bajnoki döntõt és az Euroliga Final Four-t célozzák meg.

A soproni keretbõl heten voltak érintettek az Eb-selejtezõk során négy nemzet válogatottjában, a magyar mellett a szerb, a horvát és a svéd csapatba is adott játékost a bajnoki címvédõ. Természetesen ez nem könnyítette meg a munkát, de ugyanez a Kurszkra is igaz. A soproni csapat hivatalos honlapján Sterbenz László úgy fogalmazott, hogy egy „jó meccset” szeretnének játszani. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy nagyjából a Fenerbahce otthonában mutat produkció megfelelne ennek és azzal elégedettek is lehetnénk.

A statisztikát nézve a Kurszk vezeti a gólpassz átlagot az Euroligában, de az is fontos, hogy a negyedik legtöbb pontot dobja és a negyedik legkevesebbet kapja a mezõnybõl. Már tavaly is jellemzõ volt a Kurszkra és ezt Gundars Vetra egykoron a Jekatyerinburgnál szintén erõltette – bár itt jobban partnerek ebben a játékosok –, hogy a kiemelkedõ egyéniségek ellenére nem csak az egyéni megoldások dominálnak. Természetesen nem tartana itt a Kurszk, ha nem lennének nagy klasszisai. Nnemkadi Ogwumike-t már az egyetemi évei alatt is csodáltuk és azóta csak érettebb lett a játéka. Az európai mezõny szabályosan nem tudja tartani a 189 cm magas és emellett rendkívül gyors játékost. Most is 17.8 pont és 9.8 lepattanó az átlaga. Mellette a lett Jekabsone az elmúlt éveket tekintve az egyik legjobb szezonját futja és bár idén még kevesebbet villant, de Seimone Augustus is megkerülhetetlen tényezõ. Mint ahogy vélhetõen a Kurszk is az lesz az Euroliga rájátszásában.

Hirdetés