Hirdetés
Európa

Euroliga meccsdömping szerdán:

:

Hirdetés

Szerdán az általunk legjobban várt Sopron Basket – Lattes Montpellier mérkőzés mellett még hat találkozót rendeznek a női kosárlabda Euroligában. Rövid áttekintés a játéknap mérkőzéseihez.

Az A-csoportban Yvonne Turner csapata a Nagyezsda Orenburg a török Cukurovát fogadja. Bár Anastasiya Verameyenka majd csak január elején csatlakozik az Orenburg keretéhez, a széteső játékot mutató török alakulat ellen így is kötelező a győzelem számukra. Igaz, ehhez az Orenburgtól is sokkal fegyelmezettebb, koncentráltabb teljesítmény kell, mint a hétvégi a krasznojarszki vereségük alkalmával. A címvédő UMMC Jekatyerinburg a belga Castors Braine-t fogadja. Az első fordulóban a belgák megszorongatták az orosz sztárcsapatot, de most akár csak egy szoros félidő is óriási meglepetés lenne.

Fotó: FIBA.Basketball

Az USK Praha a TTT Rigát fogadja. Nagy favorit a prágai gárda, amely remek játékkal menetel. A válogatott szünet óta mindhárom fellépésük alkalmával elérték legalább a 77 pontot és minimum 23 pontos különbséggel nyerték a meccseiket. Natalia Hejkova eddig is remek csapata támadó-erőben az idei évre még előrébb lépett. A TTT Riga a Jekatyerinburg elleni csoda óta a Velencétől és az Orenburgtól kikapott. Ettől függetlenül az alapszakasz második körében az Európa Kupa elérése továbbra is reális cél lehet. A Bourges-nál ennél többre vágynak, az Euroliga rájátszásra. Ehhez viszont a Reyer Venezia ellen nem hibázhatnak. Az Orenburg ellen 19 pontos előnyt adtak le, de nyerni tudtak. A korábbi évekhez képest jóval hullámzóbb a Bourges és a Rigát legyőző velencei gárda ezt akár ki is használhatja.

A B-csoportban rendezik a Sopron Basket – Lattes Montpellier találkozót. Ezen felül az Arka Gdynia fogadja a Famila Schio-t és a Lyon – Dinamo Kurszkot. Októberben a Gdynia és a Schio kiélezett mérkőzést játszott. A lengyelek már akkor megmutatták az erejüket, ami azóta többek között három győzelemben vagy éppen a Kurszk elleni hosszabbításos csatában is megmutatkozott. A Schio részéről Pierre Vincent múlt héten kritikus volt Sopronban a támadójátékot illetően. Ha ebben nem tud előrébb lépni az olasz bajnok, még bajba is kerülhet a lengyeleknél. A Kurszk lassan, de biztosan lépked előre a gyenge kezdés után. Nagy teszt lesz számukra a lyon-i vendégjáték. Főleg úgy, hogy a franciák győzelmi kényszerben vannak. A Lyon a válogatott szünet óta mindhárom meccsén legalább 80 pontot kapott. Elsősorban ebben rejlik a mérkőzés kulcsa. Nehéz elképzelni, hogy egy dobópárbajt megnyernének a Kurszk ellen.

Menetrend

A-csoport

15:00 UMMC Jekatyerinburg – Castors Braine
15:00 Nagyezsda Orenburg – Cukurova
19:00 USK Praha – TTT Riga
20:00 Bourges Basket – Reyer Venezia

B-csoport

18:00 Arka Gdynia – Famila Schio
18:00 Sopron Basket – Lattes Montpellier
20:00 LDLC Asvel Feminin – Dinamo Kurszk

Hirdetés