Hirdetés
Archivum

Euroliga múltidézés: Sopron Basket – UMMC Jekatyerinburg döntõ 2018-ból:

:

Hirdetés

Pénteken Sopronban az Euroliga Final4 alkalmával az elõdöntõk során olyan párosításokat láthatunk, melyeknek a közelmúltból is van történelme. A második elõdöntõt 20 órától a Sopron Basket és az UMMC Jekatyerinburg vívja. A két gárda tavaly a fináléban mérte össze az erejét. Az alábbiakban ráhangolódásként azt a felejthetetlen estét idézzük fel.

Fotó: MTIFotó: MTI 

Zsúfolt ház és két fantasztikus szurkolótábor elõtt dobták fel a labdát az Euroliga 2018-as döntõjében. A soproni csapatban ott volt a kezdõben Határ Bernadett, akinek Brittney Griner-rel kellett felvennie a küzdelmet. Maya Moore öt pontja vezette fel a finálét, míg soproni részrõl Yvonne Turner triplája jelentette az elsõ találatot. Az oroszok 11-3-ra elléptek a Griner, Meesseman kettõs remeklésével. A folytatásban azonban a Sopron 14-13-ra visszajött. Kiegyenlítettebb percek után az elsõ negyed hajrája a Jekatyerinburgnak sikerült jobban, akik innen 22-15-ös elõnyre tettek szert.

A második etap elején Jovanovic és Crvendakic is megszerezte elsõ pontjait, de a különbség 10 egység környékén állt be. Roberto Iniguez a játékrész közepén 31-19-nél kért idõt. Szigorított védekezésén a magyar csapat, Turner és Milovanovic révén pedig sikerült ismét betalálni. Nem véletlen, hogy 33-27-nél már orosz idõkérés szakította meg a játékot. Az elsõ negyedhez hasonlóan a második végjátéka is a vendégeké lett. Az utolsó másodpercek Page és Meesseman triplaváltását hozták, amivel 42-30 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etap elején 15 egységre növelte elõnyét a Jekatyerinburg. Ezt követõen azonban megtorpantak a vendégek. Page és Fegyverneky hozta közelebb a mieinket, majd Turner blokkja ugrasztotta talpra a közönséget. 45-34-nél Miguel Mendez rendelte magához a csapatát. Egyértelmûen a döntõ kulcspillanatait láthattuk, hiszen amelyik csapat innen el tudott mozdulni, az óriási lépést tett a végsõ gyõzelem felé. Sokáig úgy nézett ki, hogy ez a Jekatyerinburg lesz. 53-38-nál támadtak a még nagyobb különbségért. Ezzel azonban nem tudtak élni. Végül Milovanovic triplája a negyed végére 53-42-re hozta vissza a Sopront.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Érzõdött a tét a negyedik negyed elején. Három percen át mindössze egy sikeres orosz büntetõt regisztrálhattunk. Amikor azonban Moore 56-42-re módosította az állást, idõt kért Roberto Iniguez. Turner öt pontjával 56-47-nél még 10 egység zárkózott a Sopron, de erre 8-0-val válaszoltak a vendégek. Az utolsó három perchez közeledve a 21 ponttal záró Yvonne Turner két triplája újra visszahozta a reményeket 65-53-nál. Innentõl már felállva tombolta végig a közönség a finálét. Egy fantasztikus, felejthetetlen nemzetközi menetelést ünnepelhettünk. Az utolsó percekben az orosz siker nem forgott veszélyben. Végül 72-53-as gyõzelmet aratott a Jekatyerinburg, de ennek az évnek az Euroligában legalább ekkora nyertese a hõsiesen küzdõ Sopron Basket is.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Sopron Basket 72-53 (22-15, 20-15, 11-12, 19-11)

Statisztika

Hirdetés