Hirdetés
Magyarország

Euroliga negyeddöntő után bajnoki negyeddöntő vár a Sopron Basket csapatára:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a Vasas Akadémia ellen megkezdi bajnoki negyeddöntő párharcát a Sopron Basket. Mint ismert a soproniak múlt héten az LDLC ASVEL Feminin csapatával vívtak Euroliga negyeddöntőt és 156-141-es összesítéssel megszerezték a továbbjutást.

“Nagyon örülünk annak, hogy bejutottunk a Final Four-ba.” – fogalmazott Czukor Dalma a klub videós összeállításában. “Az első meccsen szerintem mi uraltuk a küzdelmet, nagyon jól dobtunk és védekeztünk. A másodikra egy kicsit összezavarodtunk, de örülök annak, hogy össze tudtuk magunkat kapni.”

Ahogy Fegyverneky Zsófia is hangsúlyozta egy korábbi nyilatkozatában: fizikálisan és mentálisan is megerőltető volt az Euroliga negyeddöntő, de ezúttal a bajnoki küzdelmekre kell koncentrálni.

Tényleg nagyon örülünk az Euroligának, de tudjuk, hogy a magyar bajnokságban még vannak feladataink. Ezért egy kis pihenő után elkezdtünk készülni a Vasasra. Egy fiatal, jó csapat, sokat egy-egyeznek. Ha koncentrálunk és jól védekezünk, akkor szerintem meglesz a mérkőzés.

– mondta Czukor Dalma.

A soproni klub honlapja arra figyelmeztet, hogy a játékosok közül többen kisebb sérüléseket is összeszedtek a Lyon elleni csaták során. Ezen felül a szakvezetés nem számíthat a fiatal tehetség Pfeiffer Virág játékára, aki térd-szalag műtéten esett át.

A Sopron és a Vasas az alapszakaszban december 9-én és 19-én találkozott. Pasaréten 100-71-es sikert aratott a soproni együttes, míg hazai pályán 89-69-es győzelmet ért el.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés