Hirdetés
Archivum

Euroliga négyes döntõ – Székely Norbert: a csapatjáték lehet a döntõ kulcsa:

:

Hirdetés

Székely Norbert, a házigazda Sopron korábbi vezetõedzõje szerint a csapatjáték lehet a kulcs a jóval esélyesebb Jekatyerinburg ellen a nõi kosárlabda Euroliga vasárnapi döntõjében.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Forrás: MTI

A nõi válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek elõször a pénteki izgalmakat elevenítette fel, amikor a magyar bajnok 19 pontos elõnyt leadva, utolsó másodperces triplával gyûrte le a török Yakin Dogu Üniversitesit.

“Edzõként mindig a pozitív oldalukról próbálom látni a dolgokat. Fontos, hogy egy csapat meg tudjon újulni meccs közben, és a Sopron jókor újult meg, jól kezelte a sorsdöntõ pillanatokat, és ezért tudott nyerni. Az utolsó dobásoknál is csak pozitív gondolkodással van esély” – fejtette ki a szakember, aki 2009-ben vezetõedzõként negyedik lett a Sopronnal a salamancai négyes döntõben.

A tréner elmondta, a szezon során látott egy Yakin Dogu-Fenerbahce török bajnokit, amelyen éppen a Yakin Dogu fordított 16 pontos hátrányból, végül mégis a Fener gyõzött. Hasonlóan alakult most is – fûzte hozzá.
A vasárnapi döntõre áttérve Székely Norbert úgy vélekedett, hogy egyéni képességekben valószínûleg nem lehet felvenni a versenyt a sztárokkal teletûzdelt és negyedik Euroliga-diadalára hajtó orosz gárdával, amely pénteken a szintén orosz, és Sopronba címvédõként érkezõ Dinamo Kurszkot gyõzte le hét ponttal.

“Nincs verhetetlen csapat, de ezen a Jekatyerinburgon nagyon nehéz lesz fogást találni. Brutális, hogy a kispadról is kik jönnek be, ezzel együtt a Sopronban benne van, hogy jó meccset játsszon holnap. Csapatjátékban szerintem erõsebb a Sopron, az a kérdés, hogy ezt ki tudja-e majd domborítani” – fogalmazott.

Ami a 2009-es, illetve a mostani Final Fourt illeti, Székely Norbert szerint magyar szempontból sok hasonlóság van a két torna között.

“Kilenc éve is olyan elõdöntõt játszott a Sopron, amelyet ha bravúrral is, de megnyerhetett volna. Nekünk a rendezõ Salamanca volt az ellenfelünk, a másik ágon pedig akkor is két orosz csapat szerepelt a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva révén. Az oroszok ahogyan akkor, most is kiemelkednek a mezõnybõl” – sorolta a szakember, hozzátéve, a mai Euroliga fõként a küföldiek száma és minõsége szempontjából más a korábbinál.

“Elképesztõ pénz áramlik be a rendszerbe, ami addig jó, amíg csapatjáték szinten használ a kosárlabdának” – vélekedett a tréner.

Vasárnap a Dinamo Kurszk és a Yakin Dogu 17 órától vívja a bronzmérkõzést, majd 20 órától a döntõben a Sopron és a Jekatyerinburg következik a Novomatic Arénában.

Hirdetés