Hirdetés
Archivum

Euroliga: orosz rangadót veszített a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Csütörtök este lezárult az Euroliga 9. fordulója. Az UNIQA Sopron és a Famila Schio összecsapásáról nagy terjedelemben beszámoltunk, csakúgy, mint Honti Kata és Allie Quigley szereplésérõl. Most nézzük röviden a többi találkozót.

Az A-csoportban a Sopron hazai veresége, illetve a Fenerbahce kassai sikere mellett a Lille 78-66-ra legyõzte a Salamancát és ezzel megtartotta az esélyét a csoportból való továbbjutásra. A szoros elsõ félidõ után a harmadik negyedben alakult ki a nagyobb különbség, melyet 10 ponttal nyert meg a francia együttes. A Lille keretébõl Virginie Bremont-tól érkezett extra egyéni teljesítmény, 19 pontig jutott.

A csoport negyedik mérkõzésén a Kurszk 75-60-ra legyõzte a Galatasaray-t. Az oroszok a mérkõzés utolsó 12 percében darálták be a riválisukat. A harmadik negyedbõl 3 perc volt vissza, amikor még 51-49-re a Galata vezetett. Innen a folytatást 26-9-re nyerte a Kurszk, melynek keretébõl Nnemkadi Ogwumike 30 pontot és 11 lepattanót jegyzett.

A B-csoportban Honti Katáék belgiumi veresége mellett három hasonlóan kiélezett összecsapást rendeztek. A Wisla Krakow 54-46-ra verte a Gironát. A lengyelek a 17-4-es harmadik negyedben döntötték el az összecsapást. Ezzel a gyõzelemmel életben tartották továbbjutási esélyeiket. A címvédõ USK Praha 75-65-re nyert a Bourges otthonában. Az utolsó 4 percbe 58-58-ról érkeztek a felek, de a végjátékból egyértelmûen Natalia Hejkova tanítványai kerültek ki gyõztesen. A mezõny legeredményesebbje a 20 pontos Sonja Petrovic lett.

A forduló csúcsrangadóján az Orenburg 84-74-re nyert Jekatyerinburgban. Az Orenburg 32-15-ös elsõ negyeddel indította a találkozót. Ezt követõen 8-10 pont környékére a Jekatyerinburg visszajött, de nem adódtak gyõzelmi esélyei. Az Orenburg együttesébõl Bonner 23, Cruz 18 ponttal zárt.

Hirdetés