Hirdetés
Archivum

Euroliga: Oroszországban a magyar lányok:

:

Hirdetés

Szerdán újabb teljes fordulót rendeznek az Euroligában. A magyar érdekeltségû csapatok mind Oroszországba utaztak. Honti Katáéknak van a legjobb esélyük egy meglepetésre.

Az A-csoportban a Kassa a Kurszk, a Wisla Krakow pedig a Jekatyerinburg vendége lesz. A Wisla kapcsán már érdemes úgy fogalmazni, hogy Stefan Svitek és Allie Quigley csapata. A lengyel bajnoknak jutott a leghálátlanabb szerep, hiszen Jekatyerinburgba nem gyõzelmi esélyekkel lépnek pályára a vendégcsapatok. Amibe kapaszkodhat a Wisla, hogy õsszel hazai pályán kifejezetten jó meccset játszottak az oroszokkal. Három negyed után mindössze 6 pont választotta el a csapatokat. Két héttel ezelõtt pedig a Lattes Montpellier tudta elkerülni a kiütést. A gallok végig 10-15 pontos hátrány között tudtak maradni Oroszországban. A Wisla Krakow-nak ezen felül még a Lattes Montpellier és a Galatasaray elleni találkozók vannak hátra, érdemben ott dõlhet el a továbbjutásuk.

A Kassa a Kurszk vendége lesz. Krivacevic Tijanáéknak a múlt heti franciaországi vereséggel gyakorlatilag megpecsételõdött a sorsuk a továbbjutást illetõen. A két csapat õszi kassai meccsét 92-70-re nyerték az oroszok, akkor már a félidõre eldõltek a fontosabb kérdések. Igaz, azóta a szlovák együttes kerete kicserélõdött, már nincs Erin Philips, illetve Asjha Jones, viszont van Ta’Shauna Rodgers és Crystal Langhorne. A Kurszk munkáját szintén hátráltatták sérülések és azzal, hogy kétszeri hosszabbítás után vereséget szenvedtek a Galatasaray otthonában, gyakorlatilag eldõlt, hogy nem lehetnek csoportelsõk. A második hely megszerzéséhez és ezzel a rájátszásban a pályaelõnyhöz nyerniük kell, amit várhatóan meg is tesznek a Kassa ellen.

A B-csoportban a Schio Orenburgban szerepel. Ahhoz, hogy az olasz bajnoknak saját kezében legyen a sorsa a továbbjutási esélyeket illetõen, nyernie kell. A Schio hazai pályán 77-58-ra kapott ki az Orenburgtól õsszel, de az oroszok kerete az utóbbi idõben sokat változott: Marina Kuzina, Natalia Zhedik és Natalia Vodopyanova sérülés miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére és távozott Glory Johnson is. Az érkezõk sorát pedig Candice Dupree erõsíti. Az Orenburgnak arra már nincs esélye, hogy tartsa a lépést a „B” jelû nyolcasban a Fenerbahce-Salamanca kettõssel, így elsõsorban a Bourges és a Schio mellett futnak versenyt a még két továbbjutó helyért. A Schio a hétvégén a La Spezia visszalépése miatt bajnoki meccset nem játszott és ez nem is akkora probléma, hiszen volt idõ felkészülni a hosszú utazásra és a speciális helyi körülményekre. Pokoli nehéz Ororzsországban nyerni, de ha valamikor, akkor most lehet esélye egy bravúrra a Schionak.

Hirdetés