Hirdetés
Archivum

Euroliga összefoglaló: a trónkövetelõ legyõzte a címvédõt:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga 7. fordulójából az UNIQA Sopron vereségérõl, illetve Honti Kata és Allie Quigley fellépésérõl már beszámoltunk. Most nézzük, hogy miként alakult a többi mérkõzés.

Az A-csoportban a Sopron-Kassa és a Fener-Galata csaták mellett a Kurszk és a Schio ünnepelhetett gyõzelmet. A Kurszk a papírformának megfelelõen 77-64-re verte a Salamancát. A spanyolok meglepõen jól tartották magukat, 28 percen át kiegyenlített mérkõzés volt. Az utolsó 12 percben azonban állva hagyta riválisát az orosz gárda, melynek keretébõl Nnemkadi Ogwumike 22 pontig jutott.

A Schio hosszabbítás után 73-70-es gyõzelmet aratott a Lille otthonában. Az olaszok a félidõben 11 ponttal vezettek, de a Lille a harmadik negyedben ledolgozta hátrányát. A rendes játékidõ végén 54-54 állt az eredményjelzõn. A záró szakaszról a helyszíni beszámolók kiemelik, hogy érvényesült a Schio mélyebb kerete és ezzel a pontosabb olaszok fontos idegenbeli gyõzelmet gyûjtöttek. Laura Macchi 22 ponttal lett a legeredményesebb.

A B-csoportban Honti Katáék vereségérõl hírt adtunk. Itt rendezték a hét legjobban várt meccsét, amikor a címvédõ USK Praha az elsõ számú trónkövetelõ Jekatyerinburg otthonában szerepelt. A mérkõzés minden elõzetes várakozásnak megfelelt. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, 6 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. A záró szakaszban 66-60-ra még a prágaiak vezettek, de innen nagyot hajrázott a Jekatyerinburg. A gyõztes találatot triplából 3 másodperccel a lefújás elõtt Diana Taurasi szerezte, mely az oroszok 76-73-as sikerét jelentette.

A csoport másik orosz tagja az Orenburg 67-47-es gyõzelmet aratott a Castors Braine otthonában. Itt Dewanna Bonner hozott 16 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát. A Bourges pedig 56-47-re legyõzte a spanyol bajnok Gironát. Celine Dumerc a hétvégi bajnoki rangadóhoz hasonlóan ismét ponterõsen játszott, ezúttal 21 egységig jutott.

Eredmények és a csoportok állása

Hirdetés