Hirdetés
Archivum

Euroliga rájátszás 2012: A délutáni mérkõzések:

:

Hirdetés

Kedden délután megkezdõdött a nõi kosárlabda Euroliga rájátszása. Az elsõ találkozón a Jekatyerinburg óriási izgalmak közepette 61-55-re verte a remek napot kifogó kassai együttest A Szpartak Moszkva az Orenburgot, a Valencia a Polkowicét ütötte ki.


UMMC Jekatyerinburg – Good Angels Kosice 61-55 (20-10, 11-16, 11-15, 19-14)

Egy Sue Bird volt a különbség

A kassai együttest erõsítõ orosz válogatott Natalia Vieru szerezte az idei rájátszás elsõ pontját, de a találkozó elsõ negyedét a Jekatyerinburg uralta. Az elsõ etap utolsó 4 percében a vendégek nem találtak a gyûrûbe és így az uráli gárda 20-10-re lépett el.

A második negyed nem indult jól a házigazda számára, Leuchanka pillanatok alatt összeszedte a harmadik személyi hibáját is. Ennek ellenére a Jekatyerinburg õrizte elõnyét és a játékrész felénél 29-20-as elõnyben voltak. A félidõ végjátékát McCray bravúros találatainak köszönhetõen 6-2-es futással zárták a kassaiak, így 20 perc után 31-26 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején még közelebb férkõzött riválisához Stefan Svitek alakulata és a negyed felénél a 14. pontját szerzõ Vieru találatával 36-35-nél a kassaiak jártak elõrébb. A szlovák bajnok a negyed végéig õrizte is az elõnyét és csak a játékrész utolsó másodperceiben Bird duplájával 42-41-nél vették vissza a vezetést a hazaiak. A negyedik szakasz Sue Bird parádéját hozta, a világ legjobb irányítója 10 pontot szerzett 10 perc alatt. A Jekatyerinburg pedig 4 perc alatt 50-41-es elõnyre tett szert.

Az uráli gárda azonban nem dõlhetett hátra. Lawless triplájával az utolsó másfél percbe fordulva 57-51-re jöttek vissza a kassaiak, majd Lawless 56 másodperccel a lefújás elõtt egy tiszta helyzetbõl újabb triplával még közelebb hozhatta volna a csapatát, de dobása nem ért célt. A Jekatyerinburg Stepanova és Abrosimova nélkül a 23 pontos Sue Bird vezérletével 61-55-re nyert. A kassaiaknál McCray 17, Vieru 16 pontig jutott, de annyi nem volt bennük ezen a délutánon, hogy csodát tegyenek.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Jekatyerinburg javára.

Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 93-79 (24-24, 24-18, 29-16, 16-21)


A harmadik negyed döntött

A Szpartak Moszkva fennállása óta még nem vesztett nemzetközi kupában párharcot orosz csapat ellen. Pokey Chatman együttese ezúttal azonban azt az Orenburgot fogadta, amelyet hazai pályán mindössze hosszabbításban gyõztek le, idegenben pedig kikaptak tõlük. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész végjátékában Brunson és Douglas villanásaival 3 ponttal ellépett a vendég gárda, de még a negyed vége elõtt Skerovic egy triplával egyenlített.

A 24-24-rõl induló második szakasz elsõ 5 percében nem sokat változott a játék képe. 3-4 ponttal vezetett a Szpartak Moszkva, de az Orenburg tartotta a lépést. A félidõ elõtti utolsó 3 percben azonban beindultak a hazaiak sztárjai, eredményes volt Dupree, Hammon és Augustus is és a különbség pedig 14 egységre ugrott. Végül Douglas és Ovcharenko gondoskodott róla, hogy még maradjon izgalom a második félidõre. 20 perc után 48-42 állt az eredményjelzõn.

A mérkõzésen a harmadik negyed eleje hozta meg a nagy fordulatot, miután egy 7-0-s futással 55-42-re lépett el a házigazda. Ekkor az Orenburgnál az akarat is elfogyott és amikor a harmadik negyed felénél 65-45-re módosult az állás, gyakorlatilag gyõztest lehetett volna hirdetni. A negyedik szakasz elején 77-63-nál még volt egy fellángolása az Orenburgnak, de 14 pontnál közelebb nem tudtak kerülni. Az utolsó 5 percben már mindkét szakvezetõ a pénteki találkozóra gondolva elkezdett cserélni, a vége 93-79 lett.

Ez a rájátszás! A Szpartak Moszkva sok nagy csatát megélt sztárjai összeszedték magukat és Augustus 30, Candice Dupree 21, illetve Becky Hammon 19 pontjával átgázoltak a riválisukon. Ezt a Szpartak Moszkvát nem szabad leírni. Az Orenburgnál pedig hiába szerzett 22 pontot Brunson és 14 pontot Douglas, Danilochkina nem talált a gyûrûbe, Verameyenka pedig mindössze 5 pontig jutott.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Szpartak Moszkva javára.

Ros Casares Valencia – CCC Polkowice 88-54 (23-10 18-22 26-9 21-13)

 

Egy félidõn át tartott a Polkowice lendülete

A sorozat talán legnagyobb esélyesének tekinthetõ Valencia a CCC Polkowice együttesét fogadta a spanyol mérkõzés idõpontokhoz képest kora délután. A korai kezdés oka, hogy a férfi csapat az esti órákban szintén nemzetközi találkozót játszozz. Úgy tûnt, hogy a szokatlan idõpont nem zavarta a Valenciát. A szoros elsõ percek után az elsõ etap végére 23-10-re léptek el Maya Moorék.

A második negyedben tovább folytatódott a spanyolok rohanása és 28-12 után a Polkowice esélyei idõ elõtt elszállni látszottak. 34-20 után azonban közel 4 percig nem találtak be a hazaiak és így 34-30-ra zárkózott fel a lengyel alakulat. A szünet elõtti utolsó 2 percben egy idõkérés után rendezte sorait a Valencia és Moore triplája után 20 perc után végül 41-32 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedre elég annyit mondani, hogy így kell játszania egy végsõ gyõzelemre esélyes alakulatnak. A harmadik etap elsõ 3 percében Wauters kétszer volt eredményes duplából, majd Lauren Jackson két triplát süllyesztett el. Ez egy 10-0-s futást jelentett és 51-32-nél a fontos dolgok eldõltek. A harmadik etapban a lengyelek összesen 9 egységig jutottak, miközben kaptak 26 pontot. A negyedik szakaszban a Polkowice célja mindössze annyi lehetett, hogy úgy zárja az összecsapást, amire építhet pénteken. Ez sem sikerült, a vége 88-54 lett.

A vesztes csapat szempontjából nyomasztó, egyben emlékezetes erõdemonstrációt tartott a Ros Casares Valencia, melynek legeredményesebbjei a 19 pontos Ann Wauters és a 17 pontos Maya Moore voltak. A Valencia 50-34 arányban nyerte a lepattanókért folytatott csatát és 22 gólpasszt jegyeztek, miközben a lengyelek csak 8-at. Honti Kata a negyedik szakaszban lépett pályára, 6 percet játszott és ez alatt szerzett egy duplát, illetve értékesített egy büntetõt. A lengyeleknél egyedül Iva Perovanovic (14 pont, 5 lepattanó) tudott érvényesülni.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Ros Casares Valencia javára.

A további program
Fenerbahce – BLMA 19:30
Wisla Can-Pack Krakow – ZVVZ USK Praha 19:45
Rivas Ecopolis – Bourges Basket 20:00
Perfumerias Avenida – Beretta-Famila 20:30

Az esti találkozók végeredményeit egy másik cikkben követjük!

Hirdetés