Hirdetés
Archivum

Euroliga rájátszás 2012: A negyedik negyed elején döntött a Szpartak Moszkva:

:

Hirdetés

Három negyeden át kiválóan tartotta magát az Orenburg a Szpartak Moszkva otthonában a nõi kosárlabda Euroliga rájátszásának sorsdöntõ harmadik találkozóján. A negyedik negyed elején 64-60 után azonban egy 10-2-es futással ellépett Pokey Chatman gárdája és ez döntõnek bizonyult. A Szpartak Moszkva 82-67-es sikerével bejutott az isztambuli nyolcas döntõbe.

>>> Élõ közvetítésünk itt érhetõ el

Két teljesen ellentétes mérkõzést vívott az Euroliga rájátszásának orosz-orosz párharcában a Szpartak Moszkva és az Orenburg. Az elsõ mérkõzésen a Szpartak Moszkva gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és nagy különbségû gyõzelmet arattak, a második összecsapáson pedig fordított volt a képlet. Ott az Orenburg akarata érvényesült végig.

Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Petrovic és Belyakova tripláival a negyed végjátékában már 19-12-re is meglógott a Szpartak Moszkva. 10 perc után végül 23-14-re vezettek. A második szakasz nagy fordulatot hozott. Az Orenburgnál beindult Brunson, de eredményes volt Zhedik és Douglas is, 27-27-nél pedig egyenlítettek a vendégek.

Ekkor a palánk alatt és irányítóposzton is óriási különbség mutatkozott a két gárda között. Ebben a negyedben Becky Hammon több labdát is elszórt, de Pokey Chatman idõkérésekkel igyekezett rendezni a sorokat. Ez be is jött, Augustus villanásai után 2 és fél perccel a nagyszünet elõtt ismét lélegzetvételnyi elõnyhöz jutott 38-34-nél a Szpartak Moszkva. Danilochkina azonban úgy gondolta, hogy ideje neki is hozzátenni valamit a mérkõzéshez. Egy tripla és egy dupla érkezett egymás után az Európa-bajnokság MVP-jétõl, így tartotta a lépést az Orenburg. A szünetben 42-41-es hazai elõny állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elsõ 4 perce óriási dobópárbajt hozott, 12, illetve 11 pontot szereztek a csapatok ezen rövid idõszak alatt. A játékrész közepén így 54-52-es elõnyben volt Pokey Chatman gárdája. A harmadik etap utolsó 3 percében 56-56 után azonban Hammon és Augustus vezérletével 8-2-es futást csinált a hazai alakulat, így 64-58-ra is vezettek már. Az etap utolsó kosara Danilochkina nevéhez fûzõdött, amivel 64-60-as állást jegyezhettünk fel 30 perc után.

A negyedik negyed elején ennek megfelelõen minden nyílt volt, sõt… A játékrész elsõ támadásából Katie Douglas talált a gyûrûbe, így 64-62-re jöttek fel a vendégek. Ekkor azonban ritmust váltott az elmúlt 5 évben döntõt játszó Szpartak Moszkva és 74-62-nél az orenburgi szakmai stábnak idõt kellett kérnie. A vendégek igyekeztek újítani, de a szinte pihenõ nélkül játszó Brunson már nem volt olyan hatékony a palánk alatt, mint az elsõ félidõben és Douglas ezúttal nem tudott olyan eredményes lenni, mint pénteken. Az utolsó 4 percbe 79-65-ös állás mellett érkeztek a csapatok és ezzel lényegében a fontos kérdések eldõltek. A vége 82-67 lett.

A Szpartak Moszkva legeredményesebbje a 23 pontos Seimone Augustus volt, de Dupree és Hammon is 16-16 pontig jutott. A másik oldalon Brunson remekelt 18 ponttal és 11 lepattanóval és Zhedik nevét is érdemes kiemelni, mivel 15 pontjával a csapata második legeredményesebbje lett ezen a délutánon.

A Szpartak Moszkva ezzel hetedik együttesként csatlakozott az isztambuli nyolcas döntõ mezõnyéhez. Már csak egy hely kiadó, ennek sorsa a Rivas Ecopolis-Bourges összecsapáson dõl el. A találkozót 20 órától rendezik Madridban és élõ, szöveges közvetítésben számolunk be róla.

Eredmény

Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 82-67 (23-14, 19-27, 22-19, 18-7)

Statisztika

Hirdetés