Hirdetés
Archivum

Euroliga rájátszás 2012: Története legnagyobb sikerét érte el a Rivas Ecopolis:

:

Hirdetés

Hatalmas izgalmak közepette, szoros végjátékban verte 64-56-ra a Rivas Ecopolis a Bourges együttesét az Euroliga rájátszásának sorsdöntõ harmadik mérkõzésén. A madridiak az utolsó 4 percet 9-1-re hozták és ennek köszönhetõen március végén utazhatnak Isztambulba.

>>> Az élõ közvetítésünk elérhetõ ITT

A két csapat az idei rájátszás legszorosabb párharcát vívta. Az elsõ meccset 6 ponttal nyerték a spanyolok, a másodikat 8 ponttal a franciák, de úgy, hogy mindkét alkalommal a vesztes gárdának is reális gyõzelmi esélyei voltak. Ezúttal két nagy futással indult a mérkõzés. 8-0-ra ellépett a Bourges, majd erre 10-0-val válaszolt a Rivas Ecopolis. Egy negyed után végül 16-15-ös gall vezetésrõl árulkodott az eredményjelzõ.

A második negyed elsõ fele a franciáké volt, 3 perc után 28-22-re vezettek. Ekkor Miguel Martinez Mendez idõt kért és rendezte csapatát, mely ez alkalommal sem számíthatott a vádli sérüléssel bajlódó Amaya Valdemoróra. A madridiak a Gyõrbõl ismerõs Essence Carson vezérletével kezdték meg a felzárkózást, majd Aguilar triplája után 29-29-nél már egyenlõ volt az állás. A szünetben végül 31-31-es állás mellett vonulhattak pihenõre a csapatok.

A harmadik negyedben nagyon beragadt a Bourges, nem telt el 3 perc és 39-31-nél már 8 pontos elõnyben voltak a hazaiak. A franciák sem támadásban, sem védekezésben nem találták a fonalat és a 7-8 pontos differencia állandósulni látszott. Azonban nem ez a párharc lenne, ha egy újabb fordulatról nem számolhatnánk be. 47-40 után egy 8-2-es futást csinált Valérie Garnier alakulata és ezzel 49-48-ra zárkóztak fel. Ez a szakasz Carson két büntetõjével zárult, így 51-48-ról várhatták a csapatok a sorsdöntõ negyedik negyedet.

A záró szakaszban a Bourges Miyem találatát követõen 54-53-nál átvette a vezetést. Ezt kövezõen Anna Cruz egy büntetõvel egyenlített, majd közel 3 percig nem találtak a csapatok a gyûrûbe. 54-54-rõl szintén egy sikeres büntetõvel Ndongue mozdította el a csapatokat. Ez a minimális hátrány felébresztette a Rivas Ecopolist és Aguilar egy duplával, majd Carson egy villámgyors triplával fordított. 59-55-nél 3 perccel a lefújás elõtt eldõlni látszott a továbbjutás sorsa. A Bourges erõltette a dobásokat, de a mérkõzés végére senkiben sem maradt pont. Kaltsidou és Joens igyekeztek, de eredménytelenül.

A franciák sorsát 2 perc 44 másodperccel a mérkõzés vége elõtt Anna Cruz pecsételte meg. 61-55 után a vendégek részérõl már csak egy Kaltsidou büntetõ érkezett. Eközben a másik oldalon Cruz és Carson is eredményes volt büntetõbõl. A 20 pontos Essence Carson és a 16 pontos Anna Cruz vezérletével történelmet írt a Rivas Ecopolis. Elõször jutottak el a madridiak ilyen sokáig a legrangosabb európai kupasorozatban. Krivacevic Tijana 4 percet töltött a pályán.

Ezzel véglegessé vált az isztambuli nyolcas döntõ mezõnye.

A csoportok beosztása
A-csoport B-csoport
Fenerbahce (TUR)

Rivas Ecopolis (ESP)

Galatasaray MP (TUR)

Beretta-Famila Schio (ITA)

Ros Casares Valencia (ESP)

Wisla Can-Pack (POL)

Szpartak Moszkva Vidnoje (RUS)

UMMC Jekatyerinburg (RUS)

A nyolcas döntõt március 28. és április 1. között rendezik. A két csoport gyõztese játssza a finálét.

Eredmény

Rivas Ecopolis – Bourges Basket 64-56 (15-16, 16-15, 20-17, 13-8)

Statisztika


 

Hirdetés