Hirdetés
Magyarország

Euroliga-selejtező házigazdája lesz a DVTK-Hun-Therm:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) közzétette a női kosárlabda Euroliga selejtezőtornáinak házigazdáit. A DVTK-Hun-Therm sikeresen pályázott, így október 11-13. között hazai pályán küzdhet meg a főtáblára kerülésért. A magyar csapat ellenfelei a török Botas SK és az izraeli Elitzur Ramla lesznek. A csoportgyőztes folytatja a legrangosabb európai kupasorozatban, míg a második és a harmadik az Európa Kupában szerepelhet.

Klubunk az elmúlt héten benyújtotta pályázatát az Euroleague kvalifikációs torna miskolci megrendezésére, mivel úgy gondoljuk, hogy az új DVTK Arénában, szurkolóink kiemelkedő támogatását élvezve a csapatunk esélyei jelentősen megnőnek arra, hogy az egész DVTK történetének egyik legnagyobb nemzetközi sikerét aratva a legmagasabb szintű európai kupasorozat főtábláján szerepeljünk.  Jelentős sportdiplomáciai sikernek tartom, hogy az MKOSZ és személyesen Bodnár Péter főtitkár úr támogatását élvezve mi kaptuk meg ezt a jogot. Mindent meg fogunk tenni, hogy kiharcoljuk a továbbjutást!

– nyilatkozta a klub honlapján Szabó Tamás, a DVTK főtitkára.

Az Euroliga selejtezőjében még egy háromcsapatos tornát rendeznek. Annak Belgrád lesz a házigazdája és ott az Oympiacos, az ACS Sepsi-SIC, illetve KKZ Crvena Zvezda küzd meg a főtábláért.

A harmadik kiadó főtáblás helyért pedig a Villeneuve d’Ascq-LM és a Spar Girona vív oda-visszavágós párharcot.

Hirdetés