Hirdetés
Magyarország

Euroliga selejtező után, zalaegerszegi bajnoki előtt a DVTK – Medgyessy Dórát kérdeztük:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK múlt héten Euroliga-selejtezőn vett részt, melyen 85-68-ra alulmaradt a török Izmit gárdájával szemben. A miskolci együttes a válogatott szünet előtt Zalaegerszegen lép pályára. Medgyessy Dórát kérdeztük a törökországi tapasztalatokról, a bajnoki folytatásról és a válogatott szünetről.

Értékeltétek már a szakmai stábbal a találkozót? Nekem nagyon pozitív volt a kezdés és a felzárkózásaitok, de azt is el kell ismerni, hogy az összecsapás egyes szakaszaiban fölényben játszottak a törökök. 

Vasárnap visszanéztük a mérkőzést és kielemeztük a hibákat. Visszanézve még jobban látszanak a problémák, mint ahogy belülről éreztem. Fizikálisan a támadólepattanókkal tudták megnyerni a meccset, amire készültünk. A külső dobásaik ültek, amikről szintén beszéltünk, hogy ne kapjuk kosarakat kívülről. Ezeket nem tudtuk tartani, csak az elején. Ha úgy játszottuk volna le a teljes 40 percet, ahogy az első ötöt, akkor lett volna keresni valónk.

Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy te miként látod. Én úgy érzem, hogy az utóbbi évek legfontosabb Európa Kupa szereplése jön számotokra. Eredménytől függetlenül ennek a fiatal keretnek nagyon hasznos tapasztalatokat adhat.

Mindenképpen. Ezek ellen a csapatok ellen derül ki, hogy milyen játékosok vagyunk. Ebben is rutint kell szerezni, mert ilyen meccs teljesen más, mint egy magyar bajnoki. Egy-egy mérkőzésről van szó, nincs idő annyit készülni és az ellenfeleket sem ismerjük úgy. Én bízom abban, hogy januárra, amikor az Európa Kupa kezdődik, már jobban összekovácsolódik a csapatunk és a fiatalok előrébb tudnak már lépni. Addig remélem, hogy a magyar bajnokság tud menni és meccsrutint szerezhetünk együtt. Ezért fontos lesz a következő időszak.

Ha a teljes képet nézzük, akkor megérte belevágni az Euroliga kalandba?

Én azt gondolom, hogy adott pluszt és csapatépítés szempontjából nagyon jól sikerült. Öt napig össze voltunk zárva, így sok időt töltöttünk együtt és a kohéziót tudtuk építeni. Kint – mivel csak edzeni tudtunk és a hotelben tartózkodhattunk – az összes edzéslehetőséget kihasználtuk. Teljesen pozitívan értékelem a tornát. Ha eredményben nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de mindenképpen léptünk előre védekezésben és a támadójátékunkat tekintve is. Van még mit javítanunk, ezt tudjuk és ezért is néztük vissza, elemeztük ki a mérkőzést. Szeretnénk tanulni ezekből.

Fotó: FIBA.Basketball

Szerdán Zalaegerszegen léptek pályára. A legfontosabb információ, hogy lesz meccs és nem marad üresen számotokra a játéknap.

Mindenképpen erre törekedtünk. Amikor hazajöttünk, egyből teszteléssel kezdtünk. Csak 2-3 napig voltunk karanténban. Sajnos sok csapat karanténban van, de azokkal, akik szabadok, próbáltunk egyeztetni. Mindenképpen játszani szerettünk volna és így jött Zalaegerszeg. A válogatott szünet után is velük fogunk játszani. Ezt a két találkozót mindenképpen szeretnénk kihasználni arra, hogy javítsunk minden olyan dolgot, amire szükség lesz a továbbiakban és remélem, hogy itt mindenki több lehetőséget fog kapni.

A szünet után – ha minden találkozót le tudtok játszani – nagyon durva menetrendetek lesz. Lehet ezt fizikailag bírni?

Ha engem személy szerint kérdezel, akkor inkább meccset játszok, mint edzek. Itt a meccsek között olyan minőségi edzéseket nem lehet végezni. Nekünk az elmúlt időszak jó volt arra, hogy fizikálisan is rendbe szedjük magunkat. Mi eddig is elég sok mérkőzést játszottunk és úgy gondolom, hogy nálunk ezzel nincsen probléma. Nyilván furcsa lesz a szerda-szombat bajnoki ritmus, de azért nekünk az Európa Kupa szereplés miatt már eddig is hozzá kellett szoknunk.

A 3×3-as válogatottnak lesz összetartás?

A tervek szerint november 11-től 14-ig lesz. A mai állapot szerint meg is tartható. Remélem, hogy addig nem történik semmi olyan, ami magakadályoz ebben minket. Nehéz átállni az 5:5-ről a 3×3-ra. Igénybe vesz pár edzést, de ott is szeretnénk készülni és haladni a játékunkban. A selejtező nagyon gyorsan itt lesz és ott nagy téttel bíró mérkőzések várnak ránk. Nekünk minden edzés nagyon fontos és minden alkalmat kihasználunk, hogy felkészülhessünk az olimpia selejtezőre. Bízom benne, hogy ezt a négy napot ki tudjuk maxolni. Ezzel általában nincsen probléma, Andi és Máté is nagyon várja és mindig minőségi munkát végzünk.

A klubnál is lesznek edzések a szünetben?

Szerencsére sokan mennek tőlünk a válogatottba, de csütörtöktől kapunk egy kis pihenőt és jövő héttől folytatódik a munka. Aki nem a felnőtt válogatottban vagy a 3×3-as válogatottban lesz, azoknak Diósgyőrben edzések lesznek.

Fotó: FIBA.Basketball