Hirdetés
Európa

Statisztikai körkép az Euroliga újraindulása előtt:

:

Hirdetés

Bár hiányos programmal, de a téli szünetet követően a héten folytatódnak az Euroliga küzdelmei a 11. forduló mérkőzéseivel. A mezőnyt utoljára december 21-én láttuk, így az újraindulás előtt érdemes egy kicsit áttekinteni a statisztikai rangsorokat.

Egyéni mutatók

A szerzett pontokban Kayla McBride, a Fenerbahce klasszisa áll az élen kereken 20 pontos átlaggal. Őt az USK Prahából Brionna Jones (19.8) és a Gironából Kennedy Burke (18.9) követi. McBride értékesíti a leghatékonyabban a triplákat a mezőnyben, 46.8%-os az átlaga. Ami a magyar csapatokat illeti, a szekszárdi együttesben a selejtezővel együtt nyolc mérkőzésen pályára lépő Nikolina Milic pontátlaga a legmagasabb, 17.9-es. Sopronban Gabby Williams rendelkezik 13.5-ös átlaggal, mind a 10 összecsapáson pályára lépett a francia válogatott klasszis.

A lepattanók átlagát tekintve Sandrine Gruda kiemelkedik a mezőnyből, egyedüliként 10 felett jegyez. Egészen pontosan 10.1-et átlagol mérkőzésenként, amihez 14.9-es pontátlag párosul. A lepattanókat tekintve 9.6-os átlaggal Regan Magarity (Basket Landes) a második és 9.5-ös átlaggal Natasha Howard (Dinamo Kurszk) a harmadik. Ebben a mutatóban a szekszárdiaknál szintén Nikolina Milic (7.6) vezet, míg Sopronban a téli szünetben a FIBA által is kiemelt Határ Bernadett (8.5) az első.

A gólpasszokat tekintve Alyssa Thomas (USK Praha) áll a rangsor élén 6.3-as átlaggal. Őt kereken 6-os átlaggal Alina Iagupova (Fenerbahce) követi, míg a harmadik a Galatasaray irányítója Pelin Bilgic 5.7-es átlaggal. A szekszárdi együttesben 4-es átlaggal Studer Ágnes vezet ebben a mutatóban, Sopronban 4.4-es átlaggal Briann January.

A szerzett labdák tekintetében Olivia Epoupa (Lattes Montpellier) vezet 3.1-es átlaggal. Őt a a soproni Gabby Williams követi 2.6-os átlaggal, míg Szekszárdról Studer Ágnes a harmadik 2.4-es álaggal.

A kiosztott blokkokat tekintve Elizabeth Williams (Fenerbahce) áll a rangsor élén 2.8 átlaggal. Mögötte Dragana Stankovic (USK Praha) következik 2.1-es átlaggal, majd Daugile Sarauskaite (TTT Riga) 1.7-es és Sandrine Gruda (Famila Schio) 1.4-es átlaggal jön. A Sopron színeiben Határ Bernadett átlagol 1.1 blokkot, míg Szekszárdon Sara Krnjic 0.3-at.

Verseny az MVP címért

Nézzük, hogy miként alakulhat az alapszakasz MVP címéért a verseny. A teljesítmény-indexet tekintve az USK Praha gárdájából Brionna Jones átlagolja a legjobbat eddig, 23.4-es szerepel a statisztikai lapján. Őt Tina Krajisnik (Galatasaray) követi 22.2-es átlaggal, majd Elizabeth Williams jön 21.9-es teljesítmény-index átlaggal.

A magyar csapatok közül Szekszárdon 16.4-es átlaggal Nikolina Milic a legjobb ebben az összegző mutatóban, míg Sopronban Határ Bernadett 17.4-es átlaggal.

A csapatok statisztikái

Térjünk át a csapatstatisztikákra. A szerzett pontok átlagában az USK Praha az első 85-ös értékekkel. Őket az UMMC Jekatyerinburg követi 84.6-os átlaggal, majd a Fenerbahce 79.4-gyel. A Sopron Basket a 10. 67.4-es átlaggal, míg az Atomerőmű KSC Szekszárd a 15. helyen áll 60.8-as átlaggal. A lepattanókban UMMC Jekatyerinburg (44.9), USK Praha (44.7) és Fenerbahce (41.6) a sorrend. Itt a Sopron a 7. helyen áll 37.3-as átlaggal, míg a Szekszárd a 14. pozíciót tudhatja magáénak 34.3-as átlaggal.

A gólpasszokban szintén UMMC Jekatyerinburg (25.2), USK Praha (24.4) és Fenerbahce (21.0) a sorrend. Szerzett labdákban az USK Praha vezet 13.4-es átlaggal. Ebben a mutatóban az Atomerőmű KSC Szekszárd a második 11.3-as átlaggal és a Salamanca a harmadik 10.3-mal. Ez a három gárda lépi át a 10-es átlagot. A Sopron Basket a 12. helyen áll 7.1-gyel. A legkevesebb eladott labdája a Kurszknak van, 9,4-es az átlaguk. A Sopron 13.7-et, a Szekszárd 17.5-öt átlagol.

A csoportok állása

Hirdetés