Hirdetés
Archivum

Euroliga számtan a Sopron Basket negyeddöntõje elõtt:

:

Hirdetés

Február 28-án kezdetét veszi a nõi kosárlabda Euroliga rájátszása. A Sopron Basket együttese is ott van a negyeddöntõben. Korábban már közöltünk múltidézõ cikket a soproniak eddigi negyeddöntõs szereplésérõl és egy nagyobb lélegzetvételû csapatbemutatót is összeállítottunk az idei ellenfélrõl, a török Fenerbahce-ról. A minap a klubtól kaptunk egy részletes sajtóanyagot a párharc felvezetéséhez. Az alábbiakban ezt közöljük.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Újra Euroliga negyeddöntõre készül csapatunk, ráadásul kiváló alapszakasz szereplésünknek köszönhetõen pályaelõnybõl várjuk a Fenerbahce elleni párharcot. Tekintsünk kicsit vissza a múltra a számok tükrében!

NEGYED ÉVSZÁZADA EURÓPÁBAN

Idén lesz 25 éve, hogy megszereztük elsõ bajnoki címünket, és ezáltal kiléphettünk a nemzetközi porondra. Már ezekben az években összefutottunk a Fenerbahce gárdájával a Ronchetti kupában, és mindkétszer le is gyõztük õket. Igaz, az akkori pozíciójuk az anyaklub kötelékeiben még nem volt erõs, a költségvetésük akkor még nem tartozott a legjobbak közé. A helyzet azóta jelentõsen megváltozott, és ezáltal az egymás elleni mutatók is a javukra billentek.

A KEZDETEKTÕL FOGVA CSAK MI ÉS A BOURGES VITÉZKEDÜNK MA IS

Az 1999-es bajnoki címünk után a legerõsebb sorozatban, az Euroligában találtuk magunkat, ahonnan csupán egy szezonban maradtunk távol. Az egy éves Európa Kupa kitérõt leszámítva rajtunk kívül csupán a francia Bourges Basket mondhatja el magáról, hogy a kezdetek óta Európa top klubjai között szerepel! A mezõny1999 óta kicserélõdött, több klub nemcsak, hogy nem tudta felvenni a versenyt a milliárdokkal gazdálkodó, leginkább orosz-török vonalat képviselõ óriásokkal, hanem a megszûnés sorsára jutott a fegyverkezési harcban. Büszkék lehetünk arra, hogy a mi átgondolt, tervszerû építkezésünk a felszínen tartott minket, és a mai napig elhozzuk Sopronba a kontinens legjobbjait.

18 EUROLIGA SZEZON – 11 RÁJÁTSZÁS

Idén 11. alkalommal vagyunk ott a rájátszásban, ahonnan 2009-ben meg sem álltunk a salamancai Final4-ig! Közel állunk ehhez most is, de a törökök ikonikus klubja ellen még az extránál is jobb teljesítmény szükségeltetik!

258 EUROLIGA MÉRKÕZÉS – 119 GYÕZELEM – 18281 DOBOTT PONT

Nézzünk pár számot!

Az eddigi 258 Euroliga találkozón során 119 gyõzelmet arattunk, 139 vereség mellett. Az idei alapszakaszban elért 10 gyõzelemmel új klub rekordot állítottunk fel. A rájátszásban 42 mérkõzést vívtunk. 15 alkalommal mi örülhettünk, 27-szer pedig riválisaink. 18281 dobott pont ellenében 18658-at kaptunk.

JÖN A 15. SOPRON-FENERBAHCE

Ami a Fenerbahce-t illeti. Az Euroligában 7 szezon során kerültünk szembe egymással. A lejátszott 14 mérkõzésen õk domináltak a maguk 11 gyõzelmével. 2001/2002-ben tudtuk legyûrni õket két alkalommal is, majd a 2007/2008-as szezonban tudtuk felmutatni ellenük a harmadik sikerünket. Legutóbb két éve láthatták szurkolóink a Novomatic Arénában a sok-sok török fanatikussal megtámogatott kék-sárga sereget, mely 17 pontos gyõzelemmel távozott. Most is rengeteg Fener hívet várunk a soproni mérkõzésre, hozzánk hasonlóan szurkolóink is nagy kihívással néznek szembe, ha fel akarják venni velük hangerõben a versenyt!

Fotó: Tóth Zsombor - Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor – Sopron Basket

EGY CSAPAT VAGYUNK – WE ARE ONE TEAM

Bizonyítottuk azonban idén már többször is, hogy közös erõvel nagy dolgokat tudunk véghezvinni! Ennek szellemében vágjunk neki a Fenerbahce elleni párharcnak! HAJRÁ SOPRON!

Hirdetés