Hirdetés
Magyarország

Euroliga vereség a Szekszárd otthonában

Atomerőmű KSC Szekszárd - ZVVZ USK Prága 51-89 (7-26, 20-22, 16-22, 8-19)

Euroliga, 10. forduló
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Jelena Smiljanic, Alexandra Stan, Jelena Tomic (Maja Vukanovic)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Studer 16/3, Gereben 11/3, Mányoky -, Friskovec 5/3, Goree 12. Csere: Miklós -, Bálint 3/3, Krnjic 2, Holcz -, Horváth 2, Pop -.

ZVVZ USK Prága: Oblak 11/6, Conde 26/6, Vorackova 5/3, Thomas 9, Jones 19. Csere: Sklenarova 2, Hanusova 3/3, Vyoralova 4/3, Stankovic 8, Balintova 2.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 10. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán 51-89-es vereséget szenvedett a cseh ZVVZ USK Prága csapata ellen.

Az összecsapás feldobását a vendégek nyerték, melyből Maria Conde azonnal kosarat is szerzett (0-2). A Szekszárd nem tudott válaszolni, – így újból a Prága támadhatott – melyből megint csak Conde volt sikeres. 0-4-es állásnál, Studer Ágnes faultját követően Zseljko Djokic kérte ki első idejét. Visszatérve Alyssa Thomas dobhatott két büntetőt, amikből egyet sikerült értékesíteni. A hazaiak továbbra sem találták a pontszerzés módját, ekkor pedig Thomas Cyesha Goree-tól szerezte meg a labdát, majd dobott könnyű kosarat (0-7). A szekszárdiak rossz sorozatát végül Studer Ágnes törte meg közeli dobásával (2-7). A Prágát azonban ez sem zavarta meg, tovább folytatták domináns játékukat, és ezúttal Thomas, majd Jones volt sikeres (2-11). Újabb hazai időkérés következett. A folytatásban Conde megszerezte a mérkőzés első hárompontosát, amivel a Prága 10 pont fölé növelte előnyét (2-14). A vendégek következőnek 7-2-es hajrát indítottak, amibe csak Bálint Réka tudott beleszólni (4-21). Ezután triplákat váltottak a felek, előszőr Bálint Réka, majd Maria Conde talált be távolról (7-24). Egy perc volt hátra az első negyedből, mely idő alatt Dragan Stankovicsot faultolta Bálint, így a játékrész 7-26-os eredménnyel végződött. 

Fotó: FIBA.Basketball

A következő játékszakasz elején a felek közötti különbség 20 pont fölé nőtt, majd 9-30-nál Gereben Lívia szerzett kosarat. Őt Jones követte a pontszerzésben, amire Studer Ágnesnek volt válasza (11-32). 11-34-nél megint csak Studer Ági volt sikeres, dobása közben faultolták, így egy büntetőt dobhatott. Mivel bement neki mind a ziccer, mind pedig a büntető, így az állás 14-34-re változott. A szekszárdi csapatban Studer tartotta a lelket, aki ekkor csapata legeredményesebb dobójának bizonyult 11 ponttal. 20-34-nél Zseljko Djokics együttese 14 pontra zárkózott fel egy 6-0-ás hajrával, így a vendégek vezetőedzője kért időt csapata eligazítására. A folytatásban bár lelassult a pontszerzés, a rövid szünet utáni első kosár mégis vendég oldalon született. Egymás után jöttek a találatok mindkét oldalon, ám a szekszárdiak ennek ellenére sem tudtak érdemben közelebb férkőzni cseh ellenfelükhöz. Kevesebb, mint három percre a nagyszünettől 25-42-es állást regisztrálhattunk és Tereza Vyoralova dobhatott két büntetőt – melyből egyet ki is hagyott (25-43). A hátralévő időben míg a vendégeknek 5 további pontot sikerült szerezniük, hazai oldalon csak egy utolsó másodperces kosár született – Zala Friskovec révén – így a csapatok 27-48-ról fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A második félidőt Alyssa Thomas pontjai indították, majd Studer Ágnes volt sikeres közelről (29-52). Ekkor következett Teja Oblak 2+1-es akciója, illetve Thomas újabb találata, amivel a vendégek majdnem 30 pontra növelték a differenciát. Ebben Goree gátolta meg őket, 31-57-nél szerzett ziccert. Az ötödik percbe érkezve a különbség azonban mégis csak elérte a 30 pontot, Maria Conde kosarával, aki ekkor már 20 pontnál járt, csapata legjobb dobójaként (33-63). A folytatásban plusz energiákat mozgósított a hazai együttes és 6-0-ás rohamot indítottak. A hajrát végül Thomas pontjai állította meg. Ekkor Gereben Lívia dobhatott kettőt, miután támadólepattanóból visszatett dobása közben faultolták. Ezzel 41-66-ra változott az állás. A folytatásban Conde és Krnjic váltott kosarakat, így az utolsó negyed 43-70-ről folytatódhatott.

Fotó: FIBA.Basketball

Pontszerzés szempontjából az utolsó játékszakasz is viszonylag lassabban indult. Az első kosár több, mint másfél perc alatt született meg Dragana Stankovic által. Őt Cyesha Goree követte, de a Szekszárdnak továbbra is 27 pontos hátrányt kellett ledolgoznia. 45-72-nél Maria Conde dobhatott két büntetőt – melyből kettő be is ment – 26 pontig jutott, majd edzője le is hozta a pályáról. A felek közötti különbség 47-77-nél lett megint 30 pont. A csehek tovább növelték az eddig is nagyszámú előnyüket egy 10-0-ás hajrával, amire Zseljko Djokics tanítványai láthatóan nem tudtak mit reagálni. 47-87-nél a különbség végül 40 pontra nőtt. A Prága játékosai elképesztő dobószázalékot produkáltak a mérkőzés folyamán. A találkozó vége előtt pár perccel összesen 58 rádobásuk volt, amiből 35-öt sikerült értékesíteni, ezzel pedig 60.34%-ig jutottak. Legeredményesebb játékosuk 29 perc alatt Maria Conde lett 26 ponttal, illetve 9 lepattanóval, utána pedig Brionna Jones következett 19 ponttal. Bár az eredmény nem tükrözi, az Atomerőmű KSC Szekszárd minden tőlük telhetőt megtett a lehető legjobb eredmény érdekében. Kedd este is sok sérülés, illetve betegség hátráltatta Zseljko Djokics együttesét, és bár a mérkőzésen 51-89-es vereség született számukra, küzdés szempontjából büszke lehet a fiatal játékosokból álló csapat. 

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés