Hirdetés
Archivum

EuroLigás döntõ Franciaországban:

:

Hirdetés

A húsvéti hétvégén eldõlt, hogy Bourges-Tarbes döntõt rendeznek Franciaországban. A Bourges a Lattes Montpellier, a Tarbes pedig a Challes-les-Eaux gárdáját búcsúztatta, méghozzá két egyértelmû gyõzelemmel.

Idén egyhangúan alakult a Francia Bajnokság, abból a szempontból, hogy a korábbi évek szoros küzdelmeivel ellentétben, egy gárda ezúttal nagyon kiemelkedett. A Bourges ugyanis 24-2-es mutatóval nyerte az alapszakaszt, míg a második Challes, a harmadik Tarbes és a negyedik Montpellier egyaránt 18-8-as mutatóval zárt. Az elõdöntõk során a két EuroLigás továbbjutó közül a Bourges 27 és 10 pontos sikerrel, a Tarbes pedig 8 és 9 pontos diadallal hangolt a fináléra.

A döntõben Pierre Vincent alakulata toronymagas favoritnak számít. Catherine Joens vezetésével a Bourgesnak az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban a papírforma szerint nem lehet különösebb gondja, még akkor sem ha a Tarbes-nál az elõdöntõben Roneeka Hodges kereken 20 pontot átlagolt és a montenegrói válogatott Jelena Dubljevic is javuló formát mutatott.

Franciaországban a döntõ párharc május 1-jén, vasárnap veszi kezdetét.

Hirdetés