Hirdetés
Európa

Euroligás kupadöntő Lengyelországban:

:

Fotó: yukaphoto.com

Hirdetés

Vasárnap 15 órától rendezik Sosnowiec városában a Lengyel Kupa fináléját, mely során a KGHM BC Polkowice és a Polski Cukier AZS UMCS Lublin méri össze az erejét. Mindkét csapatnak nagyon jól jönne egy sikerélmény.

Lengyelországban hatos döntőre kerül sor a kupában. Idén a Polkowice és a Lublin volt a kiemelt, így az elődöntőben kezdtek és mindkét gárda érvényesítette fölényét. Magyar szemmel a Polkowice – Gorzow elődöntő volt a kiemelt. Wentzel Nóra csapata egyik kulcsjátékosát nélkülözve a negyeddöntőben még legyőzte a Gdyniát. Szombat estére azonban annyi erőt már nem tudtak mozgósítani, hogy egy újabb bravúrt érjenek el. Stephanie Mavunga 18 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát ért el, Brianna Fraser szintén 18 pontot szerzett, míg Zala Friskovec 17 és Dragana Stankovic 14 egységig jutott. Összességében magabiztos, 90-77-es sikert aratott a Polkowice.

Fotó: yukaphoto.com

A másik ágon a Lublin 79-72-re verte Sosnowiec gárdáját. A Lublin együttesét is sérülések hátráltatják, Elin Gustavsson, Kyle Shook és Emily Kalenik nélkül léptek pályára az elődöntőben. Veronica Burton (21 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és Bria Goss (20 pont, 5 lepattanó és 4 gólpassz) mellé érkezett egy hazai extra, miután Aleksandra Zięmborska 28 ponttal és 8 lepattanóval zárt. Az Euroliga szezon alatt sokszor elhangzott, hogy a Lublinnak az előrelépéshez elengedhetetlen lenne a minőségi hazai hozzájárulás, ami ezúttal meg is érkezett. Főleg, ha Zięmborska mellett Justyna Adamczuk 13 lepattanóját is hozzátesszük.

Fotó: yukaphoto.com

Az Euroliga szezonjával egyik fél sem lehet maradéktalanul elégedett. Hiába a jól csengő nevekből álló rutinos keret, a Polkowice az alapszakasz hajrájában nem tudta azt a kohéziót és kiegyensúlyozottságot a pályára tenni, ami a kulcsmeccsek megnyeréséhez elengedhetetlen lett volna. Mind a négy januári találkozójukat (Villeneuve d’Ascq, Salamanca, Győr, Mersin) elbukták. Ennek megfelelően lemaradtak a rájátszásról, ami óriási csalódás lehet számukra. A Lublin újoncként ilyen célokat nem fogalmazhatott meg, de sok jóval magasabban rangsorolt riválisának okozott nehéz perceket. Magyar szemmel is megtapasztaltuk ezt, amikor a DVTK-t legyőzték.

A kisebb februári válogatott szünet előtt mindkét együttesnek hatalmas lökést adna a folytatáshoz egy győzelem. A bajnokságban idén egymás ellen érvényesítették a hazai pályát a csapatok. Szeptember végén a Lublin nyert 81-77-re, míg december végén a Polkowice 79-68-ra. Vasárnap délután meglátjuk, hogy semleges helyszínen ki lesz a jobb.

MENETREND

Pekao S.A. Puchar Polski – döntő

15:00 Polski Cukier AZS UMCS Lublin – KGHM BC Polkowice – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés