Hirdetés
Európa

Euroligás rangadók a nagy bajnokságokban:

:

Hirdetés

A hétvégén ismét meccsdömping lesz az európai pályákon. A bajnokságok hajrájához érkezve minden összecsapásnak hatványozott tétje van.

Oroszországban megkezdődik a középszakasz. A Jekatyerinburg szünnapos lesz, míg a soproni sikere után a Kurszk a Krasznojarszk, az Orenburg a Szpartak Moszkva vendégeként folytatja. Törökországban összecsap a két Euroliga csapat, amikor a Fenerbahce fogadja a Cukurovát. Nagy a különbség a két gárda között, de a Cukurova az utóbbi időben sokat lépett előre játékban. Az Ormanspor a Kayseri otthonában lép pályára. A Galatasaray a Samsun alakulatát fogadja.

Spanyolországban a Girona és a Gernika rangadója szerepel a címlapokon. A győztes óriási lépést tesz az alapszakasz második helye felé. A Salamanca az Ensino Lugo-t fogadja, míg Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca a Valenciát. Franciaországban ezúttal bajnoki meccs keretében méri össze az erejét a Lyon és a Lattes Montpellier. Múlt héten a kupában nagy lyon-i fölény mutatkozott. Érdekes lesz figyelni, hogy a sorsdöntő Euroliga forduló előtt milyem képet fest a mérkőzés. Olaszországban a Reyer Venezia már pénteken behúzta a kötelezőt a Battipaglia ellen. A Schio a Palermo-t fogadja, a Ragusa pedig a Vigarano otthonában szerepel.

Csehországban szombaton 17 órai kezdéssel jönnek az alapszakasz utolsó fordulójának meccsei. Az USK Praha a Strakonice ellen őrizheti meg veretlenségét. A két brnói gárdára és a Hradec Kralovéra is kötelező sikerek várnak. Lengyelországban a Gdynia a Politechnika Gdanskát fogadja. Várhatóan megőrizik veretlenségüket. A Gorzow a Poznan-t látja vendégül, nekik is kötelező lenne a siker. A CCC Polkowice – Sleza Wroclaw csata viszont kifejezetten érdekesnek ígérkezik. Szlovákiában jön egy Rózsahegy – Kassa presztízscsata. Romániában a Sepsiszentgyörgy Kolozsváron, a Szatmárnémeti Aradon szerepel.

Hirdetés