Hirdetés
Archivum

Euroligásaink találkoztak:

:

Hirdetés

Felkészülési mérkõzésen 85-80 arányban diadalmaskodott a Sopron a Gyõr ellen.

Csütörtökön este Sopronban csapott össze két EuroLiga csapatunk. A szomszédvárak találkozója a szezon korai szakaszához képest kifejezetten pergõs, harcos kosárlabdát hozott. Az ilyenkor még természetesnek tekinthetõ hibák és pontatlanságok mellett kifejezetten jó megoldásoknak tapsolhatott a váratlanul szép számú publikum.

A két gárda között az egész mérkõzésen nem alakult ki nagy különbség és a Sopron a végjátékban, elsõsorban palánk alatti fölényének köszönhetõen verte 5 ponttal Fûzy Ákos csapatát. A mérkõzés legeredményesebbje a hazaiaknál a 23-23 pontig jutó Fûrész és Krnjic volt, de Fegyverneky neve mellé is 19 egység került. A másik oldalon a 14 pontos Rasheed és a 12 pontos Ciglar játékát kell kiemelni.

„Alakuló csapatunk elsõ mérkõzése megfelelt a kívánalmaknak. A nyolcvanöt kapott pontot ugyan sokallom, de látjuk az okát: a lepattanózásban sokat kell még javulnunk, mert a palánk alatt domináltak a soproni centerek. Azokat a taktikai elemeket, amelyeket egymás közt három hete gyakorlunk, helyenként magas szinten adták vissza a játékosok. A felkészülés ezen szakaszában ötletes támadójátékunknak kifejezetten örültem.” – nyilatkozta az UNI SEAT Gyõr hivatalos honlapjának a lefújás után Fûzy Ákos.

Eredmény

UNIQA EUROLEASING SOPRON – UNI SEAT GYÕR 85-80 (20-20, 17-15, 25-22, 23-23)

UNIQA EUROLEASING SOPRON: Fegyverneky 19, Fûrész D. 23/3, Szabó F. 7, Licskai 4, Horti 5 Cs.: Krnjic 23, Böröndy 3, Czinder 2, Doncsecs –

SEAT UNI-SZE GYÕR: Ciglar 12, Rasheed 14/6, Simon Zs. 9, Suljanova 5, Nagy-Bujdosó 8 Cs.: Laklóth 3/3, Vincze V. 12, Fürtös 3/3, Õri 10/3, Nagy D. 4

Forrás: Uniqa Euroleasing Sopron, UNI SEAT Gyõr

Hirdetés